Detta har hänt under år 2008...


onsdag, 31 december
Vi önskar släkt, vänner och valpköpare ett riktigt Gott Nytt År!
Web-Maja

lördag, 27 december
Återigen fick jag ett så härligt mail som jag bara måste dela med mig av. Det är en berättelse om hur Beyla upplevt sin första jul, med tillhörande aktiviteter....
"Det där trädet som vi hämtade i skogen fick följa med in, husse satte i lampor å barnen hängde upp en massa fina bollar, men dom får inte Scoth å jag leka med.
Det luktade jättegott i köket å vi fick smaka lite på det goa. När det blev mörkt kom en gubbe med röd mössa, som jag aldrig har sett innan, vi skällde lite på honom å när han satte sej på en stol hoppade vi upp för å bita lite i pälsen som gubben hade i ansiktet. Men då kom både matte å husse å drog bort oss å sen fick vi ha koppel på oss ända tills gubben gick.
Det var nog en snäll gubbe för alla människorna fick saker av honom, å vi också, Scoth fick ett tunnt koppel som husse ska ha i fickan å jag fick ett jättekonstigt halsband, det var tyngre än mitt vanliga å så blinkade det, husse säjer att när Scoth å jag har såna halsband på oss kan han se oss i en liten låda som han håller i handen, fast det fattar man ju att han bara skojar, det går ju inte, vi får inte plats i den lådan.
När gubben hade gått blev det riktigt kul för det fanns massa frasigt papper å kartonger som jag kunde bita sönder, matte säjer att jag skräpar ner, men hon fattar inte att jag måste träna mina tänder, papper är bra att bita i, nästan lika bra som Scoths öron.
Idag har jag haft mitt nya halsband på mej, jag fick följa med husse ut i skogen, å det var jättekul, å jag träffade en drever, matte säjer att det inte är några riktiga hundar, fast jag tyckte han verkade vara en hund.
En annan dag fick jag följa med när dom hade skjutit en älgkalv, det luktade spännande å husse har lovat att jag ska få ett ben från den.
Nu ska jag sova lite så jag är pigg när Scoth kommer hem från skogen, då ska jag bita honom i öronen."
Håll med om att det var en härlig berättelse!
Web-Inger

 
Beyla och Scoth kampar om julgranskula.                  Kan man bli snyggare?

onsdag, 24 december
En riktigt GOD JUL önskar vi alla våra valpköpare och vänner!
Web-Inger

fredag, 19 december
Idag lades svaret på Skogsgudinnans Alpha's HD-rtg ut på SKK's hemsida. Alphas höfter bedömdes som "A"!! Yes! Självklart ringde jag direkt till husse Gösta och gratulerade. Hans svar var; "Hade du väntat dig något annat?". Ibland önskar jag att jag också var så lugn som Gösta! Nu är 2 av 5 ur A-kullen HD-röntgade, båda med A-höfter! Härligt!
Web-Inger

tisdag, 16 december
Idag kom ett mail från Beyla med familj. Så här löd delar av mailet;
"Beyla tycker snö är härligt, man kan hoppa efter snöbollar å äta snö, men barnens snögubbe såg jättefarlig ut i skymningen, men sen när man nosat på den märkte man ju att den var snäll å då kunde man vifta på svansen. Den (svansen alltså) viftas det på väldigt ofta, Beyla är verkligen en glad hund, hennes humör verkar växla mellan glad å extra glad."
Tänk att de har fått snö i Halland också! Evalinah försökte att få några bra bilder på lekande laikor i snö, men det är ju inte så enkelt. Men några fina bilder blev det i  alla fall. Se och njut!
Web-Inger

 
"Det har kommit snö, matte!"                                    "Kolla, det är vitt överallt!"

onsdag, 10 december
Idag var det Alphas tur att röntga sina höfter. Även de såg fina ut, preliminärt. Vi får väl se hur SKK's veterinärer bedömer dem. Återigen en veckas spänd och nervös väntan. Resten av kullen (3 tikar till) löper för fullt just nu och väntar således med sina HD-rtg till våren.
Web-Inger

torsdag, 27 november
Gick in på Hunddata idag och såg att Akkas höfter är bedömda som "A"! Yes!!
Web-Inger

torsdag, 20 november
Igår var vi och höftledsröntgade Akka. Nu väntar vi med spänning på resultatet. Preliminärt såg det i alla fall bra ut. Lika nervöst varje gång.
Web-Inger

onsdag, 19 november
För inte så många år sedan upplevde jag det revolutionära i att ringa till min mamma, från bilen! Mobiltelefonen hade gjort sitt intåg i världen. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och idag har de flesta vuxna men även nästan alla barn i Sverige en egen mobiltelefon. Inte kunde jag då ana att även hundar skulle få egna mobiler och telefonnummer!! Men så ser verkligheten ut idag!
Igår vid lunchtid fick jag nämligen ett SMS från Aylas matte: "Ayla är i toppform i älgskogen. Ring ... om du har möjlighet. Hon har mycket att berätta!" Sagt och gjort, jag ringde till Ayla. Och gissa vad hon hade att berätta?! Hon hade tagit upp en stor fin älg strax efter släpp, och höll den nu i schack och inväntade förstärkning. Problemet var bara att det hade burit iväg över på "fiendeland", dvs. grannens marker och ca 3 km från närmaste väg. Förgäves försökte matte att kalla in henne, men Ayla var mer envis än så! Hela kvällen ringde vi till henne, lite då och då, och hörde hennes ljuva skall. Ännu i morse höll hon sin post, nu med lite mer trötta skall. Husse fick till slut ta skotern och åka ut och stöta älgen. Då, äntligen, kom Ayla på inkallningen. 1 dygn efter upptag! Väl hemma intog hon ett behövligt mål mat. Liggandes! Jag gissar att Ayla lär sova hela dagen (och matte också)! Och fundera över hur tröga och långsamma dessa människor kan vara som inte kan komma till skott, när man nu hade en så fin älg framför sig, och så länge....
Men häftigt var det att som uppfödare sitta nästan 30 mil ifrån och per telefon lyssna på ståndskall. Det värmde i hela kroppen, ska ni veta! Vår lilla "bandit".
Web-Inger

söndag, 16 november
Gjort lite uppdateringar här och där på hundarnas sidor, framför allt för A-laget. Där har det ju hänt en hel del kul under året!
Web-Inger

lördag, 15 november
Fick lite bilder från Blizz fjälltur i somras samt båtbesök. Måste bara delge er några av dem! Har även uppdaterat Blizz sida.
Web-Inger

   
När man har gått ett tag är det skönt med vila!          Här är min packning! Kan någon hjälpa mig att bära?

   
Är man tillräckligt trött så somnar man överallt!         OK! Jag vaktar fisken medan du fixar elden.

 
Skönt att få vara för sig själv för en stund!                Husse och jag ska på sightseeing på skeppet Göteborg!

söndag, 9 november
Beylas
sida samt Zorros text uppdaterad.
Web-Inger

söndag, 2 november
Bara -5 grader, lite mulet och ett perfekt "orrväder". På väg ut i skogen fick vi se färska spår. Vi stannade bilen. Jodå, älg! Minst 3 djur, kanske 4. Jag tog ut Onni för att tidsbestämma spåren. Färska! Japp, då tar vi Akka! Jag värmde upp Akka medan Maj-Britt satte igång hund-GPS:en. Jag tog Akka till spåret och hon tog kraftfullt upp det. Vi gick 4-5m på spåret och sen började vi båda fundera. "Det var ett konstigt sätt som älgarna går på!", sa Maj-Britt. "Men kolla en extra gång, NOGA!", sa jag till Maj-Britt. Hon följde spåren några meter till och utropade: "F-n, det är ren!". Inte undra på att Akka var så het! Så fel det kan bli!! Tur att vi inte hann släppa! Sen packade vi in Akka igen i bilen, till hennes stora förtret, och åkte vidare. Det fick bli Raija idag, igen. Inom 1 minut efter släpp hade hon skall på ett träd. Färsk vittring, men de (orrarna?) hade redan flugit iväg. Raija visade riktningen, men de var borta. Därefter: inget! Alldeles tomt i skogen. Men en skön dag var det i alla fall.
Web-Inger

 
Kan en laika se lyckligare ut? Jo, om man kopplar lös...  "Var är fåglarna?", undrar Maj-Britt.

lördag, 1 november
Under hösten har Maj-Britt varit uppe i Pajala och jagat nästan varje helg, medan jag har varit på olika brukshund arrangemang/tävlingar. Denna helg var det dock dags även för mig att få jaga lite. Akka skulle bara få släppas om vi hade färska spår efter älg, då hon vid ett tidigare tillfälle visat intresse för ren. Under en timme... Så det fick bli Raija. Maj-Britt hade hagelbössan (fågel) och jag kula (fågel). Skulle någon av hundarna få tag på en älgkalv kunde vi lätt byta till blyspets. Alltså väl rustade! Det var en vacker dag, strålande solsken, nästan vindstilla och -17 grader (!). Men inte ett djur, trots idogt sökande av Raija. Så vi fick åka hem tomhänta.
Web-Inger

 
Var är hunden?                                                        Visst är det vackert?!

fredag, 31 oktober
Återigen har en älg fått lämna detta jordeliv efter att ha kommit i kontakt med Ayla. Keep 'em coming, säger jag bara till husse Peter som höll i bössan. Återigen lyfter vi på hatten och gratulerar. (Börjar snart få träningsvärk i hattlyftararmen, men det tar jag så gärna!!)
Web-Inger

torsdag, 23 oktober
Vad var det jag sa! Pappa Zorro (Bjärvarnas Dalle) tog idag ett 1:a pris på jaktprov (löshund). Efter en lite strulig höst, med en lite orolig och uppgiven husse, så visade Zorro idag var skåpet skall stå. Upptag efter 2 minuter (således svårbedömt sök, hehe) och därefter ett utmärkt arbete med älgen. Husse Jonas var sååååå nöjd. Vi lyfter extra högt på hatten för er två! Bra jobbat!!
Web-Inger

fredag-söndag, 17-19 oktober
Onni
och jag har varit nere i Stockholm på inofficiellt lag-SM för räddningshundar. Mitt lag bestod av Siv Forsberg, Tärnaby; Annica Peltomaa, Stockholm; Eva Lundell, Stockholm samt undertecknad. Flög ner under fredag eftermiddag. Samling på kvällen i Vaxholm med omedelbar start av tävlingen. Först kvällsorientering med diverse frågor samt lite samarbetsövningar. På lördag morgon åkte alla lag (5 lag, 19 hundar), med båttaxi, in till Stockholm där vi lämnades av på Djurgården 08.30. Där skulle vi söka 11 ledtrådare samt gå mellan 5 olika stationer med uppdrag/sökövningar/hanteringar. Återresa 17.30 (efter att ha gått ca 28 km med packning, pust!). Söndagen åter till Djurgården, denna gång i bilar, för att avsöka Gröna Lund! Hur kul som helst! Avslutning och prisutdelning på Stora scenen. Sen var det flyget hem igen för Onni och mig. Hur det gick? Jo, vårt lag tog en hedrande 2:a plats med häng på guldet!
För mer info: http://www.srhf.se/lagt/lagt08/lag08.htm eller: http://lapskagazzionasti.dinstudio.se/empty_53.html
Web-Inger

onsdag, 15 oktober
Fick ett trevligt mail från familjen Lindqvist/Akela idag. Det lyder som följer:
"Hej på er!!
Har med spänning följt allt som rapporterats på er hemsida och det är helt fantastiskt vad dessa hundar som nyss var valpar har vuxit upp och lyckats åstadkomma!!! Grattis till alla!
I måndags var det så dags för älgjakt här ner i söder. Stefan o Akela åkte iväg och Jessica som provade på ett nytt jobb fick snällt stanna hemma. En mycket stolt o glad Stefan hörde sen av sig framåt kvällskvisten och sa: "Det var som att se en jaktfilm, Akela skötte sig helt exemplariskt!! Och vem trodde väl annorlunda om denna fantastiska hund? Inte jag i alla fall. Hon hade sökt ut, vilket hon är mkt bra på, och tog upp en gallko, ställt den och hållit den kvar tills Stefan kunde skjuta den. Vi har inget bra kort men ett mindre bra skickar jag med.
Ni förstår hur nöjda vi är med denna tjej eller hur!!
Madeleine m familj"

Ja, framgångarna för A-laget duggar nu tätt! När man får såna här mail är det roligt att vara uppfödare!
Web-Inger


En stolt Akela, och en ännu stoltare husse, med dagens älg.

tisdag, 14 oktober
På sydsveriges andra jaktdag fick Boris hälsa på älg! Det var en påskjuten älg som husse Tobias fick göra ett eftersök på med sin jaktlabbe, Zeb. Zeb gjorde ett utmärkt arbete, spårade bl.a. förbi en redan liggande älg, och den skadeskjutna älgen hittades. Boris skällde på den döda älgen under hela transporten ut ur skogen. Och husse var stolt!


Boris har ståndskall, förlåt liggskall, på (död) älg!

Idag var Barro med matte och lill-matte på besök. Det var underbart att få träffa denna mysiga lilla kille igen. Han hade vuxit på sig lite sen sist och är fortfarande jättetjusig! Onni, Raija & Akka skällde ut honom efter noter, men Barro tyckte det var jättekul att springa utanför hundgården och skälla tillbaka. Sen gick vi in och han fick återuppleva gamla minnen (dvs. inspekterade snabbt hela huset). Därefter gick jag igenom lite klicker-träning. Barro är en klok hund och fattade snabbt vad det gick ut på. Nu är det bara hem och träna!
Web-Inger

 
Barro & Maria på besök.                                           Lite racer-stuk, men annars ganska snygg, eller hur?!
 
Vad har du i handen, matte?

måndag, 13 oktober
Idag börjar älgjakten för våra vänner i södra Sverige. Vi önskar våra sörlänningar en riktig skitjakt!
Web-Inger

söndag, 12 oktober
Vad var det jag sa! Älgar och björnar i Kangos med omgivning skall passa sig! Idag föll Aylas första älg! Enligt husse så gjorde Ayla ett mycket bra jobb. Hon hade en jämthund med sig också, Sissi. Detta för att visa jämten hur det ska gå till, får vi förmoda... Älgen föll efter 1 skott. Precis som det skall vara! Grattis Ayla & Peter!
Web-Inger


Aylas första älg, delas med kompisen och jämten Sissi.

söndag, 28 september
Idag har första älgen fallit på ståndsarbete för Alpha. Det var en kalv. En passkytt hade skadeskjutit den. Då fick först farfar Smirre (Smirnov) rycka in och spåra upp den, men han orkade inte ikapp den. Då tog husse fram Alpha. Och han orkade både ta upp och ställa den. Efter ca 10 min ståndskall lät husse skottet gå. Slutet gott, allting gott. Vi gratulerar!
Web-Inger

 
Alphas första älg på ståndarbete, en kalv.                 Stolt som tusan!

lördag, 27 september
Vi har fått in rapport om att Ayla haft sin första björnkontakt! Tyvärr kom björnen undan. Denna gång... Hon har även haft flera timmars ståndskall på en älgkviga, men på grannen marker. Men pass på, snart går djuren över på "rätt" marker och då kommer bössan fram!
Web-Inger

onsdag, 24 september
Efter 4 härliga veckor i stugan och jaktskogen ställde vi åter kosan mot Luleå. Det har verkligen varit underbart att ägna så mycket tid åt att jaga in hundarna. Antingen har vi kört Akka/Raija en halvdag var eller så har de fått en heldag var. Även Onni har fått gå några jaktpass. Ibland har vi tagit vilodagar och snickrat på hundgården, målat, tagit hand om älgköttet och allmänt donat kring stugan. Sammanfattningsvis så har vi haft mycket älgkontakt, men de har varit oroliga och svåra att ställa. Vi har haft 2-3 björnar på våra marker och dagligen sett färska spår. Nästan dagligen har vi även haft fågelarbete (tjäder/orre). Men allt vi har med oss hem till frysen är älgkött. Denna gång...
Web-Inger

lördag, 13 september
Idag måste vi bara få gratulera en av våra vänner, Anders Björnström, som idag fått nedlägga en udda 20-taggare! Trots att han inte har någon laika! Ännu en gång lyfter vi på hatten och gratulerar till jaktlyckan!
Web-Inger


Anders med udda 20-taggare.

fredag, 12 september
Idag var det Raijas tur att jaktträna igen. Även i detta område har björn observerats, så vi satte ut 2 passkyttar vid en myr och Maj-Britt gick med Raija. Bara några minuter efter släpp fick Raija upp vind och det bar iväg, än hit än dit. Med tanke på de rusningar som var blev Maj-Britt lite nervös. Var det måne en björn? Nere vid bäcken blev det stopp och ståndskall en stund. Sedan bar det iväg än hit än dit igen. "Nej, det måste vara fler djur!", tänkte hon. Maj-Britt hörde hur det började bära iväg mot en av passkyttarna och hon varnade "pass på". Djuret och Raija passerade och hon skymtade genom buskaget att det var en älg. Den passerade passkytten som rapporterade att det var en stor älgtjur, 8-10 taggare. Raija hade strax innan släppt tjuren och for iväg med ett annat djur. Då denna resa bar in på grannens marker, förbi mitt pass men utom synhåll, var det bara att lyssna på det ljuva skallet som övergick i ståndskall. Taktfast och stadig. Vi lät Raija hålla ståndet ett tag innan Maj-Britt kallade in henne. Vilket härligt arbete, allt som allt i ett par timmar! Om vi var lyckliga så var det ingenting emot Raijas anletsdrag! Har sällan skådat en lyckligare hund! Efter lite mat och vätska så sov hon gott.
Web-Inger

torsdag 11 september
Återigen har Alpha fört en fin älgtjur till en passare (Karin Johansson) som förpassade älgen vidare till älghimlen. Ännu en gång lyfter vi på hatten och gratulerar! Även pappa Igor (A-kullen) stoltserar med en nedlagd älg. Nu duggar de tätt må jag säga. Härliga nyheter!

 
Alpha med skytten Karin samt dagen byte.                Igor med dagens älg.

Själva tog vi en sväng med Akka. Hon fick upp en älg och de drog iväg. Eftersom en "kosmiskt" stor björn observerats i områden kvällen innan var nog älgarna lite stressade och inte speciellt villiga att stå. Akka jobbade dock på fint. Vi tog sedan lunchpaus vid en björnriven stubbe. Efter ett kortare eftermiddagspass avbröt vi och åkte hem för dagen, mycket nöjda med Akkas arbete.
Web-Inger

   
Lunchvila.                                            Björnspår!                                            Björnriven stubbe!

tisdag 9 september
Vi har fått besök! Igår kom Blizz med matte Katarina för att vara med i skogen och ha det allmänt trevligt. Lite björnjakt med efterföljande tornedalsk bastu, god middag och glädjande drycker tillsammans med delar av jaktlaget inpå småtimmarna och därefter tung sömn. Kan livet vara bättre?
Web-Inger

 
Onni, Blizz, Raija, Katarina & Akka.                            Blizz på egen hand.

måndag 8 september
Sent på kvällen inkom rapport om att Ayla gjort ett fint upptag på en 15-20 taggare och hållit den på stånd i nästan 3 timmar! Dock för sent och mörkt för ett skott. Husse stötte tjuren (21.20) ur en plantering och hade sedan fullt sjå att hitta hem igen i mörkret. Vi lyfter på hatten för ett bra älgarbete!
Web-Inger

söndag, 7 september
Alpha
levererade imorse en tjur till en passkytt (Henry Önneholm) som effektivt skickade tjuren vidare till de sälla jaktmarkerna. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Web-Inger

lördag, 6 september
"Ja, det är ingen knähund som jag har fått!", var Göstas ord i telefonen. Idag var första släppet för Alpha. Han var borta i 2 timmar och enligt hund GPS:en hade han sökt igenom hela såten på egen hand. Han hade gått efter en älg men inte lyckats ställa den. När han var klar spårade han tillbaka till husse. Men imorgon blir det jakt igen. Då får vi se hur det går....
Web-Inger

fredag, 5 september
Idag skulle Jörgens äldre jämthund, Jack, få jobba lite. Efter att ha sett färska spår över vägen, och ett snabbt genomsök av en liten såt, med Raija, gjorde vi en omgruppering. Vi intog våra pass och Jörgen släppte Jack vid 7-tiden. Efter 1½ timme brakade det till i skogen. "Nu kommer Jack i full galopp", tänkte jag. Men jag såg ingen hund. Någon minut senare så såg jag något stort och svart bland träden. En älg!! Men det var för mycket skog för ett skott så jag tänkte; "jag gör som Helge", dvs. jag väntar ut älgen. Jag ställde mig tillrätta och osäkrade. Efter en evighet (säkert 1 minut!) steg den fram i öppningen, som jag hade planerat. Ett jättestort ensamt djur med stort skägg! Wow! Jag lyfte min CG och tryckte av. Skottet kändes bra men älgen fick full fart. Jag ropade på radion till Maj-Britt som satt på nästa pass; "Den går ut på myren, norrut!" Sen packade jag ihop mina pinaler och gick till skottplatsen för en skottplatsundersökning. Jörgen kom med hunden och Maj-Britt kom ungefär samtidigt dit. Inget blod på skottplatsen (det måste ha tagit!) och Jörgen skickade Jack på spåret. Han försvann och kom inte tillbaka. Jörgen började gå efter hunden. Längre ut på myren vinkade Jörgen åt oss att komma. Där låg älgen! Den stora svarta älgen med stort skägg visade sig vara en liten grå älgkviga, utan skägg! Men död var den! Efter vederbörlig fotografering tog vi ur den osv. På kvällen åkte 7 av oss till Finland för att fira.... Nu blir det några dagars vila innan vi återupptar vår jaktliga äventyr.
Idag skulle min pappa ha fyllt 90 år, så jag dedicerar denna fällda älg till min pappa, Jac (jfr hundens namn!).
Web-Inger

   
Älgdräparen Inger & jämten Jack med fälld älg.         Festmåltid i Finland.

torsdag, 4 september
Dags för Raija att jobba igen. Och som hon jobbade! Oförtröttligt! Slag efter slag, men ingen älg.
Web-Inger


Rast vid Ranta-Puristajoki.

onsdag, 3 september
Vilodag för våra hundar. Jörgen fick jobba med sin unghund, jämthunden Tex, istället. Bengt hade älgkontakt men inget skottillfälle.
I Nuoksujärvi stötte dock Ronja & Arca upp en tjur som gick över en bäck och upp på en väg där den blev fälld av en dansk gästjägare! Även Bella fick vara fram och undersöka den tjuren.
Web-Inger


Bella, Ronja och Arca med en dansk älgskytt.

tisdag, 2 september
Även idag fick Raija jobba och hon gjorde återigen ett utmärkt arbete! Långa fina slag, men tyvärr inga älgar i såten. Däremot tryckte Raija upp en stor fin tjädertupp samt lite senare en orrflock på 10-tal fåglar och en tjäderhöna. Men det är inget man skjuter med blyspets....
Web-Inger

måndag, 1 september
Äntligen älgjakt!! Efter samlingen med jaktlaget igår kväll så var alla på sina pass kl.06.00. Maj-Britt gick med Raija, i zick-zack genom såten norrut. Raija jobbade ut i jättefina slag. Kl. 06.50 kom skottet. Arne hade fällt en pinntjur på sitt pass. Den hade försökt komma in i såten söderifrån/bakifrån, men det gick ju inte för sig! Efter transport av älgen till slaktboden så fortsatte vi jaga dagen ut. Raija jobbade på fint hela dagen.
Web-Inger

söndag, 24 augusti
Uppdaterat sidorna med ekipage och länkar.
Web-Maja

torsdag, 21 augusti
Nya bilder inlagda på Boris sida.
Web-Inger

söndag, 17 augusti
Nya bilder inlagda på Alphas sida.
Web-Inger

fredag, 15 augusti
Nu är Akelas, Arcas, Bellas, Beylas, Boris, Barros, Bacchus, och Blizz personliga sidor uppdaterade.
Web-Inger

söndag, 10 augusti
Som avslutning på vår viltspårkurs var det dags för examination, dvs. anlagsprov. Totalt var det 5 st anlag och 2  st i öppen klass anmälda. Vi samlades i skogen utanför Piteå med domaren Ulf Viklund och sekreteraren Elisabeth (snart Viklund).
Eftersom Akka tidigare i år klarat av sitt anlagsprov och då spårträningen gått mycket bra så skulle hon få göra debut i öppen klass. Akka gjorde ett fint spårupptag och gick spåret galant. Återgången märkte inte ens matte Maj-Britt av och skottet på slutet var bara som en kort vilopaus. Klöven låg på sin plats och domaren kunde inte annat göra än att ge ekipaget ett 1:a pris!!! Själv stod jag kvar på vägen och höll på att förgås av nervositet ända tills det förlösande skottet kom.
Hur det gick för de andra? Trots färska björnspår och färsk spillning klarade alla 7 hundarna (av 7 olika raser!) sina prov och blev godkända! Ett stort tack till domaren Ulf, sekr Elisabeth och arrangör Anna som gjorde denna dag möjlig!
Web-Inger

 
Väntan vid lägerelden.                                             Spårupptag.

 
Spårslutet och älgklöven. YES!!!                                Vem är gladast, Maj-Britt, Akka eller domaren?

måndag, 4 augusti
Det kom en tjusig hälsning från Akela med familj. De kunde ju inte komma på kennelträffen, men skickade sina varma hälsningar till alla Skogsgudinnor och gudar med dessa fina bilder. Se och njut!
Web-Inger
 
"Allt får man göra själv!" Akela drar husse Stefan.     "Visst är jag duktig?!"

söndag, 3 augusti
Idag var det dax för vår stiliga Alpha att bedömas av domare vid NÄK-utställningen i Överkalix. Strax innan vi skulle in i ringen såg Maj-Britt plötsligt att det fattades en tand i Alphas underkäke, P3:an. Vi letade både i och utanför munnen men ingenstans fanns den att finna. Så det var bara att kliva in i ringen utan tand. Detta undgick tyvärr inte domaren Lars West vassa öga och vår stiliga Alpha åkte ut med en 2:a. (Det gjorde alla andra öst-laikor med, för den delen, men av andra skäl.) I övrigt fick Alpha utmärkt kritik! Så nu ska vi hem och utreda vart hans P3:a tog vägen.

   
Stiliga Alpha & Gösta.                                              Maj-Britt visar Alpha runt, runt i ringen.

Efter att ha haft Barro en extra bonus-vecka, vilket har varit underbart, fick han idag åka hem till Hedenäset. Han bor numera hos Maria och Niklas. Vi önskar dem välkomna in i Skogsgudinnans kennel och önskar dem lycka till med vår lilla "ryska spion".
Web-Inger


Niklas, Barro & Maria.

onsdag, 31 juli
Sidan "Valpar/Planerade kullar" uppdaterad.

söndag, 27 juli
Separationen sker gradvis och idag åkte Boris och Bacchus hem, till Vaggeryd (Småland) respektive Nora (Västmanland). Telefonen gick dock varm hela dan för att höra hur resorna hem hade gått och hur valparna funnit sig tillrätta i sina nya hem. Bella följde med mamma Ronja hem och satte Arca och Tilda på plats direkt. Blizz hittade en bra lekkompis i familjens katt. Beyla har fått en killkompis i familjens laikahane Simson. Boris fick träffa sin husse Tobias och labbekompisen Zeb. Och Bacchus tog sig an sin taxkompis. Barro kände sig lite övergiven en stund, men Akka och Raija tog snabbt an sin uppgift som barnflickor och har sedan sysselsatt honom med lek och bus. Kvar blev vi med tomheten och städningen.
Web-Inger

 
Bacchus & Daniel.                                                    Boris & Maj-Britt (uppfödare). Husse Tobias väntar tålmodigt söderut.

lördag, 26 juli
Så kom då dagen D. Kombinerad kennelträff och valpleverans! Vid 15-tiden började våra gamla och nya valpköpare droppa in. Från "A-laget" kom ägarna till Alpha, Ayla, Arca & Akka. Akela var på bröllop med sin familj, i södra Sverige. Från "små-B:na" kom ägarna till Bella, Blizz & Bacchus. Boris husse hade fått dispens att vara frånvarande pga. sin pappas 60-års dag. Beyla åkte ju hem i går och Barro har vi ännu inte hittat rätt köpare till. Allt som allt var 9 av våra 11 valpar närvarande och totalt 19 personer! Jättekul! Maj-Britt & Tommy hade fullt upp vid grillen. Det blev ren, älg, kyckling, lax, varmkorv med div. tillbehör och dricka. Stämningen var på topp och kontakter knöts. Efter middagen blev det gruppfotografering av "A-laget" och "små B:na" innan alla våra valpar med familjer började sina hemresor. Fast B-grabbarna har vi ju kvar en natt till.
Vi är mycket nöjda med alla våra nya valpköpare och är helt övertygade om att valparna kommer att få det lika bra i sina nya hem som valparna från "A-laget" har fått.
Web-Inger

   
Ayla & Maria anländer.                          Arca & Tommy anländer.                      Alpha & Gösta anländer.

 
Väntar på mat...                                                      ...och knyter kontakter.

 
Grillmästarna Tommy & Maj-Britt.                             Valp- och barnhage!

 
Lååångbord...                                                         ...så att alla fick plats.

 
"A-laget" (fr.v: Ayla, Arca, Akka, Alpha)                    "Små B:na" (fr.v: Bacchus, Boris, Barro, Bella, Blizz & Ronja)

 
Blizz med familj.                                                     Bella & Lena.

fredag, 25 juli
Nu har Beyla lämnat den trygga kullen och sin mamma för färden söderut med sin nya matte och husse. Evalinah och Jens har en dryg resa framför sig, ända till Halland (vid Smålandsgränsen). Där väntar älg och vildsvin! Vi önskar dem lycka till framöver!
Web-Inger


Beyla med Jens och Evalinah.

torsdag, 24 juli
Veterinärbesiktning! Sanna tog emot oss och sa, ni kan släppa ut alla valparna ur burarna. Vilket innebar att sladdar, fötter och allt annat som låg i valphöjd attackerades. Sanna var den som vaccinerade, chippade och fyllde i en massa papper. Det tog ett tag, så när veterinären Cissi kom in så hade den värsta anstormningen mojnat. Cissi klämde, sträckte, böjde, lyssnade och undersökte valparna från nos till svanstipp. Samtliga valpar besiktigades utan anmärkning. "Trevlig och jämn kull med lugna och stabila valpar" var hennes sammanfattning på hela kullen.
Web-Maja

 
Är det du som sticks?                                              Ja, det är det!

 
Hand med hund?                                                     Hjärtat på rätta stället!

 
Säg aaaahh...!                                                        Tänder???

 
Give me five!                                                          Jag då!?

 
Det var jobbigt! Nu vilar jag!                                    Klart! Nu kan vi åka!

tisdag, 22 juli
Sidan "Valpar/Planerade kullar" uppdaterad.

måndag, 21 juli
"
Kan man inte gå runt det, eller under det, ja då får man väl gå över det!", resonerade Blizz i morse och klättrade smidigt över kompostgallret. "Det var en fin repstege!", tycktes hon säga. Vi provade med att sätta ett högre kompostgaller, men det blev bara ett par trappsteg till för denna smidiga lilla tjej. Så nu skiljer en träskiva tvättstugan från köket! Och så undrar folk varför vi har dubbla (i höjd) kompostgaller hemma hos oss. Laikor är smidiga hundar som har en mycket god förmåga att lösa problem!!
I natt fick jag sova en hel natt för första gången på 9 veckor! Kanske var det vädret (regn) som gjorde att både valpar och mamma Ronja var trötta och sov hela natten. Tänk att återigen vara relativt utvilad på morgonen! Wow, vilken känsla!
Det är nu 5 dagar kvar till leverans och det är med blandade känslor som jag ser lördagen an. De små terroristerna börjar tära på mitt tålamod (och mina kläder) samtidigt som jag känner en lätt separationsångest. Vi är mycket nöjda med dessa små varelser. De är alla jämna, pigga, framåt, problemlösare, smidiga och redan bra på att ställa och skälla på allt som rör sig. Vi har lagt ner mycket tid och kärlek för att få dem sociala och kontaktbenägna. Snart är det dags att lämna över dem till sina framtida ägare. Så tyst och stilla det kommer att bli här hemma! Men ännu 5 dar kvar att njuta!
Web-Inger

söndag, 20 juli
"
Morgonstund har guld i mun", heter det. Det begreppet har jag lite svårt att ta till mig idag. Maj-Britt har åkt till stugan över helgen för att hälsa på släkten och lämnade mig med alla 10 hundarna. Jag brukar ta nattskiftet och hon morgonskiftet, men idag fick jag ta bägge. Efter morgonturen med valparna och en snabbt slukad frukost intog de köket med hull och hår. Eller rättare sagt Formel 1 tävling med start i trädgården, in genom tvättstugan, vidare in i köket, runt köksbordet, över/under stolarna och ut i trädgården igen. Jag vet inte hur många varv detta lopp var. Tänkte filma racet men visste inte vad jag skulle sikta på så kameran lades åt sidan (därav inga bilder idag). Försökte äta min frukost istället, med fötterna på en stol. Efter 1½ timme verkade i alla fall tävlingen vara slut (eller så var det bensinen) för då somnade de lite här och var. Sen blev det dammsugaren, skurhinken och jag igen....
Web-Inger

fredag, 18 juli
Sidan "Valpar/Planerade kullar" uppdaterad pga. sent återbud.
Web-Inger

tisdag, 15 juli
Vi går nu dagligen våra promenader ute på ängen och där finns ju mycket att undersöka. På väg dit och tillbaka passerar vi (i bästa fall) en liten överfart med ett underbart dräneringsrör. Där är det jättekul att springa igenom, tycker valparna. Men valpar som de är så händer det ju att de nästan somnar i steget, och det hände idag för Beyla. Hon somnade inne i dräneringsröret! Allt lockande i världen samt en insänd burdus broder (Bacchus) kunde inte förmå henne att vakna. Vi fick ta vattenslangen! Då kom hon tumlande ut, lerig som tusan, och undrade sömndrucket varför det blev så blött.
Idag bjöd vi på "valptårta" till deltagarna i vår uppfödarutbildningsgrupp. Det är en "tradition" som vi har; den som får en valpkull bjuder gänget på tårta. Nu var det alltså vår tur! Det blev en mycket trevlig kväll i goda vänners lag. Och Gunnar berättade om sina erfarenheter som domare vid WDS i Stockholm. Och så inspektion av valparna, förstås!
Web-Inger

 
Ronja på promenad med alla valpar.                        Uppfödarträff med "valpkull tårta".

måndag, 14 juli
Valparna växer och frodas. Hanarna har nu passerat 6 kg gränsen och så även någon tik. Mamma Ronja diar dem mer sällan och de klarar sig nästan enbart på foder. Dagtid spenderar de några timmar i hundgården. Där tränar de på att gå in och ut genom hundluckan. Ett intelligensprövande arbete! Delar av gräsmattan är nu inklädd i tegelpannor då valparna under en längre tid har försökt att frilägga husgrunden. Ett bi-resultat är att det blir oerhört grusigt och sandigt inne. Med tanke på att det även har regnat en del de senaste dagarna så kan du nog tänka dig betydelsen av detta.... Dammsugaren, skurhinken och jag har blivit ett!
Web-Inger

 
Dragkamp mellan Bacchus och Barro.                       Barro gräver och gräver och gräver.....

lördag, 5 juli
Idag var Bella och Blizz blivande mattar på besök. "Medtag hockeyutrustning!", var de direktiv de hade fått. När de väl kom låg valparna och sov så beskedligt. Vi kunde t.o.m. fika! "Det var väl inte så farligt.", tyckte de. När valparna sedan vaknade fick de ett litet smakprov på några aktiviteter såsom snabbheten i att knyta upp skosnören, leka med tomburkar, tugga i sig händer, gnaga på hälsenor, kampa i byxben etc. Sen åkte Lena och Katarina hem. Men hussar Tommy och Micke tordes ju inte ens komma. Undrar varför......
Web-Inger

 
Blizz kampar med Ronjas svans.                              Blizz med Emelie & Katarina.

fredag, 4 juli
Yippie, en gardin! Perfekt kamptrasa! Valparna är nu 5 veckor och det står helt klart att vi har avlat fram ett gäng ryska terrorister! De jobbar i team (vilket är så modernt nu för tiden) och attackerar samtliga mål samtidigt. En tar gardinerna, en annan tar sladdarna till datorn, en kissar på mattan, en kampar för fullt i Ronjas svans, en utmanar moster Akka (som gör allt för att fly från de läskiga varelserna) och en skriker rakt ut "Jag är hungrig"! I de vakna stunder som de har intar de omvärlden med en hastighet som påminner mig om dessa leksaker som man skruvar upp. De går i ett fasligt tempo för att relativt snabbt mattas av och sedan helt sluta fungera. Många är de söta bilder vi nu har på avslocknade valpar mitt över en tröskel, "rinnande" utför ett trappsteg m.m. Ja, det märks att vi har valpar hemma nu!...
Web-Inger

 
Beyla utmanar Akka.                                                Beyla hann inte tillbaka innan hon somnade.

måndag, 30 juni
Vi har bytt ut några valpbilder på "Små-B:nas" sida. Nu är också namnen klara för alla valparna. Tikarna har redan nu klart med var deras framtida hem ska bli. Det kommer att bli mycket spännande att följa deras framfärd i livet.
Web-Maja

 
Akka har tagit semester...                                        ...det har även Onni gjort...

onsdag, 25 juni
Eftersom ni är många som frågat om fler valpbilder så har vi nu tagit några pinfärska bilder på valparna när de var ute idag. Var så god!
Web-Maja

 
Ronja har full koll på valparna!                                 Nu är alla valpar ute!

 
Lek i trappen.                                                         Undersökning av en sopa.

 
Trappen är hög!                                                      Nyfiken tittar på!

 
Här doftar det något...                                             Ett löv! Går det att äta?


Kolla! Det finns mer av världen där ute!

söndag, 22 juni
Dagen "D" anlände till slut och det var dags för Akka och Maj-Britt att göra provdebut. Hur det gick? Jo: Grattis Skogsgudinnas Akka till godkänt anlagsprov, viltspår!! "En ung tik som spårar noggrant. Mera rutin på hundföraren så blir det ett utmärkt spårekipage", var domaren Ulf Viklunds bedömning. Jo, jag tackar! Och grattis Laban/Lina som idag blev SVCh! Bra jobbat!
Valparna fick idag sin sista dos avmaskningsmedel för denna gång, vilket firades med lite rå älgfärs. "Mums!", sa de "men mammas mjölk är inte så dålig den heller!" Nu är vi inne i perioden med valpkiss-pölar överallt. Men vad gör de när de är så gudomligt fina! Och full fart är det också. Det morras, kampas i nacken, korta anfall, attacker mot syskon, gnagande på varandras svansar, omstrukturering av mina tvätthögar m.m. Det är nu man börjar märka att man har valpar hemma!
Web-Inger

 
Maja och Akka spårar i storskogen                           Svensk Viltspår Champion Laban och matte Lina      

lördag, 21 juni
Beyla
var först! Ut ur valplådan alltså. Det var alltså dax att ta bort framsidan på valplådan och släppa loss vilddjuren. De intog snabbt hela förrådet och tvättstugan med stort intresse. Efter att ha tultat omkring hit och dit, hälsat på Onni, Raija och Akka genom kompostgaller, så slocknade de lite här och var. Beyla föredrog mamma Ronjas Bia-bädd medan Bacchus knölade in sig mellan garderoben och väggen. Akka tyckte först att de mest liknade vattensorkar (=döda + äta) men efter att ha nosat på dem så gjorde hon istället lekinviter. Boris började kampa med mina byxben. Inte trodde jag att jag skulle förbanna dessa söta valptänder så snart...
Web-Inger


Efter slaget om tvättstugan!

onsdag, 18 juni
Idag blev Onni viltspår champion! Efter ett utmärkt spårarbete (med tjusig vindmarkering på älg i början) så förkunnade domare Kurt Lundgren, Altervattnet, att hon erhållit ännu ett 1:a pris i öppen klass (40p av 42 möjliga!), hennes tredje raka 1:a, vilket gör att hon nu är svensk viltspårchampion! Hennes nya namn är hädanefter: Korad Tjh-rä SVCh Vänerbo Onni! För Laban (labbe) samt Fonzie (blandras Jack russel, terrier, tax, säl, grävling m.m.) gick det också bra. De fick också var sina 1:a pris! Grattis! Sen blev det fika hemma hos oss.
Web-Inger


Korad Tjh-rä SVCh Vänerbo Onni med matte Inger!

fredag, 13 juni
Idag fyller valparna 2 veckor och det firar de med att öppna sin ögon! Ännu dröjer det dock någon/några dagar innan de kan se. Valparna väger nu ca 1900g (Bella och Blizz ca 1600g men ingalunda smalare, bara lite mindre)! Tandanlagen kan även skönjas, något som gläder oss idag, men som vi kommer att svära åt inom 3-4 veckor... Annars liknar aktiviteten i valplådan mest ett vikinga-fylleslag; de dricker, tumlar omkring, faller omkull, somnar i den ställningen de föll, vaknar igen, mera dricka, ståtränar med hjälp av ett syskon (under magen), skriker när allt inte är helt till fylles och somnar igen. Värsta fyllefesten, alltså! Och Ronja är fullständigt cool! Vilken mamma! Hon är bara BÄST!
Web-Inger

söndag, 8 juni
Valparna växer i ett rasande tempo. Deras vikt har ökat med ca. 10% per dygn. Inom en vecka har de fördubblat sin egen vikt. Har lagt in en bild på viktkurvan på "Små-B:nas" sida.
Web-Maja


Växande valpar.

lördag, 7 juni
Full fart med vagnen! Akka var nog lite skeptisk till vagnen första gången, men redan under den andra turen med vagnen så tycker hon att det är störtkul!
Web-Maja


Här får man vänta! Kom igen nu!                             Snart klar, matte ska bara justera selen!


Äntligen! Full fart!

söndag, 1 juni
Idag har vi varit ute och åkt bil med alla valparna... Vi var på besök hos veterinären. Tre av dem skulle ta bort baksporrar (två med dubbla, typ beaucerone). Det skall ju göras inom 3 dagar. Efter en liten lokalbedövningsspruta klippte veterinär Lars Steinwall rutinerat av dem och sedan blev det omplåstring. Under tiden väntade Ronja lugnt i bilen med de andra tre. Allt gick bra och sen bar det av hemåt igen, hem till den trygga valplådan. Resten av dygnet ägnades åt att äta och sova (för valparna, i alla fall).
Web-Inger

lördag, 31 maj
Nu har det gått ett dygn sedan valparnas ankomst. Alla 6 växer och frodas. De har gått upp ca 20 gram i snitt per valp (vägde vid födseln 470-550g). Nu handlar det mest om att äta och sova för dem. Ronja får man vålda ut och kissa, sen är det värsta draget tillbaka till valparna igen. Hon är en helt underbar mamma, lugn och trygg! Om man inte visste bättre så skulle man knappt kunna tro att hon fick valpar igår. Hon är hur fräsch som helst.
Web-Inger

fredag, 30 maj
Små B:na har kommit! Efter en full arbetsdag på Djursjukhuset igår stressade jag iväg till Boden för att vara instruktör på en viltspårkurs. Kom hem vid 23-tiden för att mötas av en Ronja med förvärkar. Tog in tältsängen till hennes rum och förberedde mig på att sova hos henne, men någon sömn blev det då inte. Hon hade värkar hela natten och vankade av och an, när hon inte ville ut för att rasta sig. Slumrade en halvtimma här och där. När morgonen kom var jag helt slut. "Ja, då kör vi", sa hon. Kl.08.47 kom 1:an tätt följd av 2:an (9.13), båda hanar. Kl. 10.10 kom 3:an, en tik. Hon hade inte ens hunnit bli renslickad då 4:an anlände (10.23), även det en tik. Ultraljudet hade ju visat på 4, kanske 5 valpar, så nu tänkte jag att det var klart. Men icke! Kl. 12.00 kom 5:an (tik) och 12.42 kom 6:an (hane). "Nämen, nu får det väl ändå räcka!", tänkte jag. Och det verkade Ronja också tycka. Sammanfattning: 6 kraftiga, fina valpar, 3 hanar, 3 tikar, 3 är svarta och 3 mörkt viltfärgade. Och helt underbara! Mor och valpar mår alla fin-fint!
Web-Inger

 
Hur många blev det nu?                                           Så här många!

onsdag, 28 maj
Ett stort GRATTIS på 1-års dagen tillönskas Skogsgudinnans Alpha, Akela, Ayla, Arca och Akka!
Web-Maja

lördag, 24 maj
Till frukost idag serverades, förutom torrfoder, även rå älgfärs, vilket verkade behagade Damen. Nu börjar Ronja bli så stor om magen så att hennes Bia-bädd börjar bli lite för liten. Hon har även börjat leta efter ställen att krypa in under samt sysselsätter sig med att gräva och gräva och gräva och gräva i hundgården. Därför är nu valplådan genomskurad, putsad, inredd med fällar och på plats i hennes 2:a med uteplats. Hon inspekterade just valplådan och verkade nöjd (svansviftandes).
Web-Inger

 
Ronja rundare om magen. Nu bara 7 dagar kvar.       Ronja tillbringar mer tid i valplådan nu.

måndag, 19 maj
Idag har Ronja flyttat in till oss igen. Hon är rund och god! Ronja har kollat runt i sin "lya" och därefter godkänt lokaliteterna med två rum och uteplats. Helt ok verkade hon tycka och rullade ihop sig i sin bädd.
Web-Maja

söndag, 18 maj
Vi har haft en mycket rolig och givande helg. Onni, vår schäfer, fick sitt andra 1:a pris, denna gång även med Hp, i öppen klass viltspår! Att sen Raija hittade både fågel och färska älgspår i stället för spåren efter en gammal älgklöv och "köpeblod" gjorde inte så mycket. Vi kom i alla fall före domaren tillbaka till bilarna.
Vi har alltså varit på SSRK's viltspårprov i Holsvattnet, Boden i helgen. Vi hjälpte även till som spårläggare och funktionärer och skrämde iväg både björnar och älgar, eldade och pratade hund.
Web-Maja

 
Onni & Inger på viltspårprov med domaren Kristina.   Onni har hittat klöven, Inger berömmer.

lördag, 10 maj
Vi har idag varit på besök hemma hos Skogsgudinnans Alpha! Skogsgudinnans Stiliga Alpha! En mycket glad och positiv hund!
Web-Maja


Alpha tillsammans med Anna-Greta och Gösta.
Maj-Britt tittar och njuter!

onsdag, 7 maj
Idag har Akka gjort en strålande debut i viltspårskogen! Nästan ett klockrent upptag, koncentrerat och noggrant spårarbete i perfekt tempo. Efter ungefär 100 meter hittades en stor älgklöv som Akka mycket glatt lade beslag på och stolt bar tillbaka till bilen. Matte är jättestolt för Akka är bäst!
Web-Maja

torsdag, 1 maj
Denna vecka har vi definitivt gett upp alla förhoppningar om att kunna ta ytterligare en tur med "hundsparken"! Vi har istället riktat in oss på att försiktigt börja härda skelett och trampdynor med lite hundcykelturer. Sen är det ett återkommande problem med att få upp respekten för oss cyklister hos bilisterna där ute på landsvägen.
Ronja är nu inne på sin femte dräktighetsvecka. Än syns det inte så mycket att Ronja skulle vara dräktig. Däremot så känner man att hon har börjat bli lite rund om magen och det är inte av något man äter!
Web-Maja


Ronja vilar efter skogspromenaden med Inger.

lördag, 26 april
Så här inför första maj så var det tänkt att vår hemsida skulle få ett mer sommarlikt utseende. Det var tänkt att jag skulle uppdatera vår sida med mera "grönt"! Det sket sig totalt till en början! Allt såg mycket konstigt ut. Ramar försvann och länkar öppnade upp sig i nya fönster utan menyer. Helt enkelt en massa strul! Varför kan inget vara enkelt någon gång?
Web-Maja

onsdag, 23 april
Ronja är dräktig! Idag fick vi se 4 eller kanske 5 "fostersäckar" vid ett besök hos veterinären Pia på djursjukhuset. Ronja beräknas valpa den 31 maj.
Web-Maja

lördag, 12 april
Nu har Maria och Peter skickat bilder och lite info om underbara Ayla! Snabbt som bara den har jag fixat till även Aylas sida. Ni hittar henne via "Ekipage" eller "A-kullen".
Web-Maja

onsdag, 9 april
Gösta och Anna-Greta har skickat några bilder på snygga Alpha samt lite information om honom. Dessa har jag lagt in på en sida bara för Alpha. Ni hittar honom via sidan "A-kullen" eller "Ekipage".
För övrigt så går vi i någon form av "väntans tider". Tjugofem dagar efter parning ska det gå att "se", med ultraljud, om "Ronja" är dräktig. Nu är det två veckor kvar tills vi får veta vad vi ska göra i sommar!
Web-Maja

lördag, 29 mars
Idag har Ronja fått träffa Zorro! Tycke uppstod! De ska träffas igen om några dagar...
Web-Maja

  
Jonas med Zorro                             Bjärvarnas Dalle, "Zorro"

torsdag, 27 mars
Ägglossningen närmar sig. Progesteronvärdet har börjat stiga!
Web-Maja

tisdag, 25 mars
Nu har vi fått det bekräftat det vi redan visste! Ronja är frisk som en "nötkärna"(??!)! Veterinärbesök idag för friskintyg och provtagning av hormonet progesteron.
Web-Maja

måndag, 24 mars
Idag var det en sån där underbar vårvinterdag. Kall morgon, klarblå himmel, strålande sol och vit torr snö. Idag gick det lätt att få fram "hundsparken"! Inger lyckades få några bilder.
Web-Maja
 
 

söndag, 23 mars
Lagt in tabell och diagram på sidan om A-kullen. Galleriet har vi också ändrat om lite och lagt till några nya bilder.
Web-Maja

lördag, 22 mars
Nu är det lite spänning på gång igen hos oss. Vi planerar för en ny valpkull! Vi tänkte återigen låna in Kätkes Milla för att para henne med Bjärvarnas Dalle. Vi tror att denna kombination kan ge valpar med mycket bra jaktegenskaper.
Web-Maja

måndag, 3 mars
I går var det åter en glädjens dag för Skogsgudinnans lajkor! Nu har tre av A-kullens fem juniorer ett 1:a pris på utställningar. Akela var först ut, hon gick så långt som till två BIR på Göteborgsutställningen, "My dog" den 4 och 5 januari. Nu var det dags igen, igår fick både Arca och Akka 1:a pris på NÄK-utställningen i Överkalix. Akka fick dessutom ett HP och vann juniorklassen, åtta stycken deltog i klassen.
Tack, Susanne Bergman, för utmärkt uppvisning av vår älgkalv!
Web-Maja


Skogsgudinnans Akela                                            Skogsgudinnans Akka med handler Susanne Bergman

 
Skogsgudinnans Arca                            Kolla Akka leder!


lördag, 1 mars
Imorgon ska vi ställa ut våra lajkor i Överkalix. Det är inte utan viss vånda. Akka ser ut som en älgkalv! Hennes kropp har vuxit ifrån huvudet. Hennes ben ser ut som "lång-gänglig-benen" på ett föl. Akka kan inte vara renrasig... inte ens artrasig!
Tack igen Ida! Har försökt få till menyn under hela fredagskvällen. Med ett förklarande e-mail från Ida så var det fixat på några minuter. Har uppdaterat lite här och där, t.ex. "Om oss" med mig själv...
Web-Maja

måndag, 25 februari
Nu har vi fått in den "jobbiga sidan", In memoriam. Många tårar föll igen...
Web-Maja

söndag, 27 januari
Äntligen har jag fått till sidan med våra länkar! Har också lagt till bilder från dagens skidtur i lajka-galleriet och en ny bild i start-galleriet på Akka i massor av snö.
Web-Maja

lördag, 19 januari
Har fixat till kontaktsidan under natten. Bara nu sidan "håller" när jag försöker vara webbansvarig. Det här med hemsidor har jag noll koll på. Tack Ida för allt arbeta med vår sida. Du lär nog få reparera den framöver.
Nu, äntligen, ska jag och Akka (hon har legat vid mina fötter och väntat tålmodigt) gå och lägga oss!
God natt på er alla!
Web-Maja