Detta har hänt under år 2013...


tisdag, 31 december
Så var även detta år till ända. På årets sista dag vill jag därmed göra en liten sammanfattning av kennelns händelser under året.
Avel:
Under året har Skogsgudinnans D-kull sett dagens ljus. Den 19 juni föddes Dio, Divo, Dalvi, Dido och Dendu. Mamma Blizz skötte sin uppgift mycket bra och vi fick en fin sommar tillsammans med D-små innan de flyttade till sina nya hem. Men två av dem behöll vi själva.
Jaktligt:
För Alpha har det skjutits en hel del även i år, närmare bestämt ca 8 älgar. Arca fortsätter att jaga älg i Kangos, med gott resultat. En handfull älgar har där fått bida med sina liv pga. Arca. Akela jagar huvudsakligen vildsvin i södra Sverige, vilket verkar fungerar bra enligt lillmatte Jessica. Ayla fortsätter att jaga älg och björn med stor frenesi. Akka fick några släpp i höstas, men tyvärr lyckades vi inte skjuta något för henne i år.
Med undantag för en valpkull under sommaren så kom Blizz igång bra efter sommaren och har jagat för fullt hela hösten. Barro jagar på i Hedenäset. Bacchus jagar i Småland med husse Daniel. Boris fick komma upp till oss en vecka i september i år med, pga. många vargar i jaktmarkerna och därmed avsaknad av älg. Vi fick skjuta både älg och mård för honom. Boris har dock jagat lite ojämnt under året, vilket fick sin förklaring under senhösten vid en grundlig medicinsk utredning. Strax före jul fick Boris därför genomgå en kastration av medicinska skäl. Vi hoppas nu på ett snabbt återhämtande.
Castor har presterat utomordentligt fint i år med ca 8 skjutna älgar. Crut har också presenterat sig för Kangosälgarna och skickade en handfull älgar till älghimlen under hösten. Ceyla hann bara med ett par släpp innan hon fick in en pinne i bogen och fick vila för detta. Sen kom löpet. När hon på senhösten fick komma igång så gjorde hon det med bravur, så bra så att grannlaget fick skjuta älg för henne. Således skjutet älg för alla i C-kullen i år!
Jaktprov:
Alpha, Barro och Blizz
var i år anmälda till prov. Alpha fick upp renar och så var det provet till ända. Barro tävlade KM men fick in en traktor på ståndet, och så var det provet över. För Blizz gick det bättre! Blizz presterade ett 2:a pris (62,5p) samt två 1:a pris (79,5p + 89,5p). Hon har ju redan ett 1:a pris från föregående år, så nu är det endast ett godkänt älgspårprov som fattas för att Blizz skall bli jaktchampion.
Viltspårprov:
I år är det inga av våra hundar som har gått viltspårprov.
Utställning:
Vid SÄK's utställning i Luleå, 2 juni, ställdes Arca (Exc, BIR, BIS-1). Ett stort grattis till familjen Wiss. Det är inte ofta som en laika blir Best i Show på en älghundsutställning!
Övrigt:
Under året har vi förlorat 2 av våra Skogsgudinneavkommor; Skogsgudinnans Bella och Skogsgudinnans Beyla. De jagar nu vidare i hundhimlen.
V
änerbo Onni har nu hunnit bli 11,5 år men tuffar på. I höstas fick hon återigen dammas av för två komplicerat eftersök på älg, vilka hon utförde med sin vanliga bravur.
Sammanfattningsvis
har detta år varit fyllt med både glädje och sorg. Vi har förlorat Bella och Beyla, två mycket fina tikar och vi sörjer dem. Vi har fått välkomna 5 nya Skogsgudinnehundar i D-kullen och vi önskar deras ägare lycka till framöver. Vi har fått glädjas av en ständig ström av SMS med goda jaktresultat under hösten. Och vi har fått glädjas av fina utställnings- och jaktprovsresultat.
Maj-Britt och undertecknad vill rikta ett stort TACK till alla er underbara valpköpare för det sätt som ni arbetar med era Skogsgudinnans hundar! Vi är så nöjda med er alla då vi vet att alla hundar från oss har det bra därute med er.
Vi önskar nu er alla, valpköpare och andra som följer oss på vår hemsida, ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Må 2014 bringa er alla stor glädje och lycka.
Web-Inger

lördag, 14 december
I sista sekund fick Katarina och Skogsgudinnans Blizz gå ännu ett jaktprov i år. De hade i princip alla odds emot sig. Solen gick upp 9.50 och ner 13.04, dvs. drygt 3 tim dagsljus. För att kunna göra ett komplett jaktprov så gällde det därför för hunden att hitta älg på en gång, annars hinner man inte slutföra provet innan solens nedgång/mörkret. Till det lägger vi knädjupt med snö, samt att Katarina och Blizz gick på okända marker. Således nästan alla yttre faktorer emot sig.
Hur gick det då? Ja, som vanligt glänste Blizz och domaren var näst intill lyrisk. Återigen visade Blizz att finns det älg så hittar hon den! Hon fick snabbt upp älg, ställde fint, var lite motsträvig i att lämna den (inkallning från stånd), utan kom, tog ögonkontakt med matte och vände åter till älgen igen. Men ett helt prov kunde genomföras och preliminära poäng blev ca 79p och ett 1:a pris! Det lär inte vara många championhundar som gör om denna bedrift!
Sammanfattningsvis: En matte med rejäl kamplust och en hund med rejäl jaktlust. Och uppfödare med rejäl stolthet.
Nu skall bara kollegiet sammanträda och ge oss de slutgiltiga resultatet. Till våren blir det till att gå älgspårprov, så att Blizz kan få ut sitt championat. Men det skall ju inte bli några problem. Spåra kan hon!
Web-Inger


Katarina pulsande i snön på jaktprov. Det kallar jag kamplust!

torsdag, 5 december
Tur att Katarina är så ihärdig. Efter lite tjat så fick hon gå ett andra jaktprov i år. Skogsgudinnans Blizz skötte sig som vanligt i skogen, hittade älg, ställde fast och kom även på båda inkallningarna. Domaren var mycket nöjd och det blev ett 1:a pris med ca 85p, +- några poäng! Vi lyfter på hatten och gratulerar Blizz och Katarina till ett väl genomfört prov i ca 1 dm snö av varierande kvalité. Vi får se vad den exakta poängen blir när kollegiet har haft sitt möte framöver.
Nu blir det inga fler prov i år, så de får spara sina resterande prov (2+1) till nästa år (igen). Då får vi hålla tummarna för att den sista 1:an kommer så att hon kan få det efterlängtade, och välförtjänta, prefixet framför sitt namn.
Web-Inger

tisdag, 19 november
Efter en lång jakthöst är det skönt att få ligga ner och vila.
Fantastiskt att man kan ha en så lugn och harmonisk flock när den består av enbart tikar. Jag njuter av våra hundar varje dag. Vad vore livet utan dem?
Web-Inger


Vilostund hemma.

söndag, 17 november
En av de trevligaste delarna med att vara uppfödare är de telefonsamtal och SMS man får från valpköpare. Idag pratade jag med Gösta som har Skogsgudinnans Alpha, denna vackra och duktiga hund. Alpha har jobbat på bra i höst och det är skjutet 6 älgar undan honom i år. Gösta är fortfarande konvalescent men kan sitta på pass. Det gör att det har varit olika förare på Alpha hela hösten. Men det är inget som berör en hund med god mentalitet och stor jaktlust. Vi lyfter på hatten och gratulerar Alpha och Gösta till en fin jakthöst.
Web-Inger

torsdag, 14 november
Med 2 prov kvar från förra året, och 3 anmälda prov i år fick Katarina och Skogsgudinnans Blizz äntligen gå sitt första prov för i år idag, i mitten av november. Förhållandena var väl inte optimala direkt, med ett par minusgrader och skarsnö/"Cornflakes". Första såten var tom så det blev traktbyte. Men i den nya såten hittade Blizz en stor tjur. Den var dock van älghundar och tänkte då inte stå stilla för Blizz. Hon lyckades dock hålla fast den i stånd i drygt 30 min innan den skenade iväg med Blizz efter sig. Hennes arbete med denna skenälg renderade i alla fall ett 2:a pris, vilket vi alla är nöjda med. Grattis till ett bra arbete! Ettorna (och SEJCh) kommer, om ni bara får gå prov under normala omständigheter.
Web-Inger

måndag, 11 november
Fån Jämtland kom denna fina bild på Skogsgudinnans Divo. Ett praktexemplar av östsibirisk laika. Skall bli spännande att följa även denna kull.
Web-Inger


Divo spanar ut över nejderna.

söndag, 10 november
Så plingade det till i mobilen och ett MMS anlände. Återigen var det Skogsgudinnans Alpha som hade skickat ett par älgar till älghimmelen. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Web-Inger

 
Alpha med sina helg-älgar.                                        Alpha går efter för att se att transportörerna inte tappar något på vägen.

söndag, 27 oktober
Vad är väl mysigare än lite skogsfågeljakt i oktober. Denna helg hade vi Sanna på besök med Kallkällans Mist. Kul att få jaga med en mycket duktig stående fågelhund en helg. Det var kanske lite tung snö för Mist, men hon kämpade på hela dan. Tyvärr var förhållandena lite svåra, så även om hon fick några fina tjädrar på vingarna så fick vi inte skottillfälle på dem. Enda chansen att få till skott var att gå på vägen. Ej heller Raija lyckades skälla fast dem. Men en mysig helg var det!
Web-Inger


"Var är ni pippisar?" Mist jobbar på i sökslag framför oss.

 
Välförtjänt fikapaus vid bilen.

torsdag, 24 oktober
Lite bilder kom idag till oss från Halland och Skogsgudinnans Dio. Han har fullt upp på gården. Inomhus vaktar han älghorn och rävar. Fast ibland blir man lite trött på sitt pass och somnar, "the laika style", dvs. ryggliggande med tassarna upp mot en vägg.

 
Dio har somnat på sin post.     Skönt att åka skottkärra i bland, när benen är trötta!

söndag, 13 oktober
Vi har fortfarande kalvar kvar på vår tilldelning, så varför inte ägna några dagar åt att gå med hund i skogen? Kan hösten vara finare? Fast ibland måsta man ju även ta paus.
Web-Inger


Onni, Inger och Raija pausar en stund.

söndag, 6 oktober
I början av älgjakten kunde vi jaga med Skogsgudinnans Ceyla men så fick hon en sårskada i bogen (troligen en pinne som gått rakt in i bogmusklen). Efter lite omplåstrande och vila så börjar hon istället att löpa. Men nu hade hon löpt klart och skulle få börja jaga igen. Maj-Britt gick med henne i en såt och jag skulle passa på vägen. Jag hade släppt av dem vid rågången, åkt till min p-plats, ställt bilen och börjat gå ner till min plats på vägen där jag skulle stå. Tog upp telefonen för att se var Ceyla var och ser då att hon gjort en vid sväng från Maj-Britt och är på väg mot vägen - bakom mig! Jag vänder om, men för sent. Älgarna och Ceyla har redan passerat och är nu inne på grannlagets marker. Jag följer Ceyla på GPS:en och ser hur hon förföljer km efter km, till en stor blöt myr. Där släpper hon och börjar komma tillbaka. Hon stannar dock på grannens marker och det visar sig att grannlaget har skjutit en av älgarna för henne, troligen på gångstånd. Maj-Britt får till slut gå och kalla tillbaka henne från den skjutna älgen. Ceylas första älg, men tyvärr inte i vår slaktbod. Men det gör inget. Vi klappar om henne ändå! Vi kan bara konstatera att C-kullen blev bra! Bra sök, stor vilja att hitta älg, bra förföljande m.m. Ska bli spännande att följa även dessa hundar framöver. Nu blir det till att peppa ägarna att gå prov också!

Denna helg var det KM för älghundar och Skogsgudinnans kennel hade en startande: Skogsgudinnans Barro. Hela dagen höll vi tummarna för att det skulle gå bra för Barro och husse Niklas. Barro har så många gånger visat vilken fin jakthund han är, men man ska ha tur på ett prov också. Och den turen hade de inte idag. Mitt under arbetet fick de besök av en traktor (!) som förstörde allt. Trots det lyckades Barro få ihop 66p och ett 2:a pris.
Nedan följer provberättelsen:
"Hunden ut omgående, kommer in 07:11. Inkallning u.a. Ut direkt, upptag 07:32 på 1,1km fast.08:48 kommer en traktor som stannar ca 10m från ståndet, sken. 08:55 hunden åter. 09:00 traktbyte, släpp 09:20. Hunden söker i turer 5-15min i utm tempo. Upptag 10:45 på 1,5km fast i en minut sedan sken. Hunden åter 12:08. Söker som tidigare till provslut. Hunden har skallat med utmärkt hörbarhet, jämt 80-90 skall/min. Provet avsl. 1252 Poäng 9,7,9,10 7,5,10,3 3,9,10 7,4 => 66"
Web-Inger

söndag, 29 september
Ännu pågår älgjakten för fullt och ett ekipage som inte ger sig i första taget är Katarina och Skogsgudinnans Blizz. Och trägen vinner, som det heter. Vi lyfter på hatten för Blizz och denna kviga.
Web-Inger


Blizz med kviga.

tisdag, 24 september
I brist på älgjakt i skogen så får vi väl nöja oss med att gnaga på älgklövar istället. Inte helt fel det heller!
Web-Inger


"Gott!", sa Dendu och Dalvi.

måndag, 23 september
Nere i södern är grisjakten i full gång. Nu är ju D-små fortfarande alldeles för små för att få börja jaga, men att träffa på döda vildsvin är ju en bra start. Här är det Skogsgudinnans Dio som fått den äran. Husse Roland övervakar.
Web-Inger


"Ok, är det så här de luktar.", verkar Dio tänka.

lördag, 21 september
Ibland får man vara med om mycket när man är en duktig eftersökshund. Idag fick Skogsgudinnans Ayla med husse Peter ta till båten för att kunna genomföra eftersöket utan att bli alltför blöta.
Web-Inger


Ayla på eftersök över Lainioälven.

fredag, 20 september
Satt på pass när jag fick höra Skogsgudinnans Boris ljuva stämma ganska långt bort. Tittade på telefonen och så att det stod stilla. Det tog ett tag men till slut kom skottet. "Yes!", sa jag till mig själv och blev jätteglad. Strax därefter kom MMS:et. Till en början såg jag inte vad det var. Fick förstora upp bilden. En mård! Viltvård, kallas det. Ja, har man en laika så har man! Nu ha Boris snart avverkat de flesta djurarter vi har i skogen. Vi får väl lyfta på hatten även för hans mård. Grattis!
Lite senare kom ännu ett MMS från Skogsgudinnans Arca där ännu en tjur fått sätta livet till. Vi lyfter på hatten och gratulerar.
Web-Inger

 
Boris med mård.                        Arca med tjur.

torsdag, 19 september
MMS:en fortsätter att komma. Denna gång var det Skogsgudinnans Castor som nedlagt ännu en älg. Börjar snart tappa räkningen på hur många som fällts för honom. Även husse är imponerad! Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Web-Inger

 
Castor nöjd med sin älgtjur.                    Han poserar gärna vid sitt byte.

onsdag, 18 september
Äntligen! Efter år av "stolpe ut" fick vi idag skjuta älg för Skogsgudinnans Boris! Han har så många gånger skällt älg på fel mark, fel djur, fel säsong eller så har husse inte kunnat jaga med Boris pga. varg i området. Men idag fick han, efter ca 1 tim arbete, upp en kviga. Hon rusade iväg, men Boris lyckades hitta igen henne och ställde fast henne tills det slutgiltiga skottet kom. Bra jobbat grabbar! Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Web-Inger


Bra jobbat, grabben!

måndag, 16 september
Ännu en dag för Skogsgudinnans Boris i skogen. Maj-Britt och Tobias hann inte långt förrän Boris drog iväg efter en älg. Han fick tyvärr släppa den ett par km senare. Boris passade även på att (troligtvis) förpassa en hare till de sälla jaktmarkerna. En passkytt såg honom jaga en hare och sedan blev det stilla på en plats en stund, utan skall. Där begravde han den nog, gissar jag. Men idag fanns det älg! Lite senare stötte de upp en tjur ur en lega. Den drog iväg i full galopp, så även den fick Boris släppa. Men tjuren verkade inte ha räknat med våra passkyttar, så när han kom ut till vägen så fick han ett välriktat skott emot sig innan han drog vidare in i skogen. Boris fick göra ett eftersök och hittade tjuren död en bit in i skogen. Slutet gott, allting gott!
Under lunchpausen ringde Gösta. Det är nu skjutet 4 älgar för Skogsgudinnans Alpha, vara en ko och kalv idag efter ett fint ståndsarbete. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
På eftermiddagen lyckades Raija hitta en fin liten pinntjur som Maj-Britt fick skjuta. Bra jobbat, tjejer!
Web-Inger

 
Boris och Tobias efter ett väl utfört eftersök.               Raija nosar ingående på den lilla pinntjuren.

söndag, 15 september
Skogsgudinnans Boris
fick gå som enda hund idag på förmiddagen, då de andra hundförarna var upptagna med annat. En ekorre i början och en räv i slutet var väl det som fanns i området. Räven tog han hand om på egen hand, precis som han gör med grävlingarna. Maj-Britt såg en tjur på långt avstånd på andra sidan om en stor myr. Den föll senare på kvällen för en av våra hundförare med sin 13-åriga karelare. Det var den 90:e älgen för den hunden. Respekt!
På eftermiddagen fick vi istället ett trevligt MMS från Skogsgudinnans Arca. Hon och husse hade fällt en tjur, ca 10-taggare. (Bild kommer) Vi lyfter återigen på hatten för Arca och gratulerar.
Och inte nog med det. Även Skogsgudinnans Crut har idag fått göra ett eftersök som avslutades med släpp och ett fint ställande. Skytten kunde så avsluta med ett välriktat skott. Bra jobbat grabben! Viltspårsträningen gav utfall!
Web-Inger

 
Arca med en fin tjur.                              Crut med fälld älg efter ett lyckat eftersök med ställande.                                                                                 

lördag, 14 september
Så fick vi återigen besök av Skogsgudinnans Boris med husse Tobias och matte Lana. Igår morse startade de från Örebrotrakten och efter en natt på Scandic så anlände de till oss idag vid lunch. Älgjakten börjar ju inte än på ett tag därnere, så Boris får värma upp här. Dessutom har ju vi inga vargar.
Strax innan vi somnade kom ett långt SMS från en lycklig husse till Skogsgudinnans Crut. Crut hade tagit upp en ko på morgonen men husse hade lite för bråttom så det bidde inget.
Web-Inger

fredag, 13 september
Äntligen fick vi idag spräcka nollan! Efter bra teamwork mellan flera passkyttar så fick vi lägga ner en ung, fin kviga. (Imponerande hjärtskott från ca 300m, fritt stående!)
Efter 12 dagars idog jakt, med flera hundförare och duktiga hundar, så har vi sökt igenom våra marker gång på gång. Under denna tid har vi haft kontakt med en stor tjur som vägrar att stå för hundarna; en gammal ko med hängrygg (koförbud första veckan), på avstånd sett en ko med dubbelkalv. Annars har det varit helt dött. (Förutom tjädrar förstås. Det har vi sett varenda dag, allt från enstaka individer till hela kullar.) Men idag var det älgar både lite här och där. Så nu har de äntligen kommit till våra marker. Kanske för att grannlagen också har börjat jaga nu, så älgarna kommer i rörelse. Vi ser fram emot många fler jaktdagar.
Web-Inger

onsdag, 11 september
Även om vi är mitt i älgjakten så är det vissa saker som måste göras. Idag var det vaccinationsdags för
Skogsgudinnans Dalvi och Dendu. Eftersom vi är mitt i älgjakten, och således inte hemma, så hade detta kunnat bli lite problematiskt. Vi är ju vana att söka veterinärmedicinsk hjälp vid Djursjukhuset Gammelstad. Som tur är ambulerar distriktsveterinärerna i Gällivare, så vi slapp åka ner till Luleå för detta. Vi kunde bara åka in till deras lokal och Dalvi och Dendu fick sina sprutor i nacken och sen var det klart.
Web-Inger

söndag, 8 september
Full rulle var det på
Skogsgudinnans Ayla i skogen idag. Än for det hit, än dit. När hon till slut kom tillbaka till husse Peter så var hon helt slut. Lite senare såg de vad det var hon hade varit efter: Nalle! Och inte var det den lilla nallen heller. Spåren var 16 cm breda och 26 cm långa!
Web-Inger


 
Maffiga björnspår! Ingen liten nalle det där!


Akka (och Maj-Britt) pausar vid en myr.

lördag, 7 september
Nu har även
Skogsgudinnans Crut presenterat sig för Kangosälgarna. Efter morgonens arbete, så hittade han en vilande älg. Husse Urban undrade först vad han höll på med, men insåg snabbt att han hade älg i nosen. Strax efter var Cruts första älg för denna säsong skjuten. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Även
Skogsgudinnans Arca har idag förpassat en älgkalv till älghimlen, efter att husse Tommy smugit på ståndet i 50 minuter. Återigen lufter vi på hatten och gratulerar!
I skogarna kring Överkalix/Posjärv jobbar
Skogsgudinnans Alpha hårt. Idag fick de skjuta ko och kalv efter 1½ timmes ståndarbete. Husse Gösta ringde stolt och berättade. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Vi fick även SMS från
Skogsgudinnans Dio idag. Allt är väl nere i Halland. Dio har fått en kompis i sonens jämthundsvalp.
Och
Skogsgudinnans Dido följer vi på Facebook nästan dagligen. Hennes husse hade fått skjuta en udda 16-taggare för sin hälleforsare häromdagen. Imponerande!
Web-IngerNu har även Crut presenterat sig för Kangosälgarna!

torsdag, 5 september
Ännu ett SMS, denna gång från
Skogsgudinnans
Divo’s husse. Divo har nu lärt sig att öppna dörrar. Kanske inte den bästa saken att kunna för en jakthund….
Web-Inger

onsdag, 4 september
”Helt makalöst.. Han är grym…”, stod det i SMS:et. Det var
Skogsgudinnans
Castor’s husse som skickade det. En liten fjoling blev det idag. Jag tror att husse är lite stolt över sin hund. Det värmer en uppfödares hjärta!
Och MMS:en rullar in. Här är det Skogsgudinnans Divo som nosar på första älgen.
Web-Inger


Castors lilla fjoling.


   
Divo nosar på förta döda älgen.                Dalvi och Dendu spanar på gräsmattan. Inga älgar där inte!


Mycket fågel är det i år. Mitt framför min bil går det en tjäderhöna!

tisdag, 3 september
”Idag har (
Skogsgudinnans) Blizz haft igång 4 älgar, varav hon kom med ko och kalv på oss men vi kom inte till skott.” Så stod det i SMS:et från Blizz matte, Katarina. Jag tror att matte har glöm att berätta för Blizz att hon nyligen har lämnat ifrån sig sina valpar och kanske inte är i bästa kondition. Men Blizz verkar inte bry sig. Tur att matte har mer hjärna och håller igen Blizz lite. Men det är inte lätt när Blizz är som en värmesökande, eller älgsökande, robot!
Och för
Skogsgudinnans Castor föll ännu en älg idag, en kviga. Idag samarbetade Castor med Skogsgudinnans Ayla. Tredje älgen på 3:e släppet för Castor. Imponerande! Vi lyfter på hatten och gratulerar Castor och Ayla!
Web-IngerTredje älgen på tredje släppet! Imponerande!

måndag, 2 september
Det blev
Skogsgudinnans Castor! Som ansvarade för att den första älgen gick i backen för en Skogsgudinnehund i år alltså. Två släpp och två älgar. Den första var på gångstånd och den andra var en kviga till grannlaget, snäll som han är! Gissa om husse Johan var nöjd. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Lite senare kom även ett MMS från
Skogsgudinnans Arca. Hon och matte Lena hade nedlagt en kalv. Vi lyfter på hatten för Lena och gratulerar!
 
Själva gick vi med 3 hundekipage men tommare än tomt var det i markerna.
Web-Inger


 
Castor med årets första älg, en pinntjur.    Arca med årets första kalv.

söndag, 1 september
En liten sväng i fågelskogen med Jens och Ratzi, men inga fynd idag.
Web-Inger


Paus i skogen.

lördag, 31 augusti
Älgjaktsmöte och planering inför veckan. Tilldelning. Egna påbud om vilka djur som skall skjutas. Vilka går med hund? Hur många hundekipage har vi? Vilka passar? Vilken tid ska vi vara på pass på morgnarna? Vilken tid börjar hundförarna gå? Ja, det är mycket att gå igenom. Jag funderar även på vilken Skogsgudinnehund som skall bli den första att lägga ner en älg detta år. På måndag får vi förhoppningsvis svaret.
Web-Inger

fredag, 30 augusti
Skogsgudinnans Ayla märker att älgjaktstarten är i antågande. Hon har därför placerat sig i husses bil så att hon inte missar den. (Bild kommer)
Web-Inger
 

måndag, 26 augusti
Ayla är på utflykt med matte och husse. Skönt med en liten paus innan jakten på allvar drar igång. Nu gäller det bara att hålla koll på husse så att man inte missar starten.
Web-Inger


"Jag har koll på dig, husse!"

måndag, 19 augusti
Efter en lång semestertripp till norra Norge så kom Skogsgudinnans Divo's husse och matte, Jeppe och Elin, för avhämtning av sista hanvalpen. Väntan på denna valp har varit mycket lång för husse. Redan i januari ringde Jeppe och bokade valp. Sen har han följt Blizz under hela våren med väntan inför löp, äntligen löp, parning, väntan på att hon skall vara dräktig, ultraljud, hela dräktigheten, nedkomsten och hela valptiden. Många har samtalen varit mellan Åres topp och Sandnäset. Men så kom äntligen dagen "D" när Jeppe och Elins lilla hane och jaktkompis skulle få komma hem till Jämtland. Och det gick inte att ta miste på glädjen hos husse och matte när Divo kom i deras famn med orden "Ja, nu är han er!". Vi önskar nu även denna familj lycka till med sin nya jaktkompis.
Web-IngerJeppe och Elin med Divo. "Nu åker vi hem!"

torsdag, 15 augusti
Vi hann inte mer än säga "hej då" till Dio så var det dags för en till att lämna sitt bo; Skogsgudinnans Dido eller mini-Blizz som hon även har kallats. Upp från Umeå kom Mikael och Linn. De har sina jaktmarker i Lycksele med omnejd. Älg är väl huvudmålet med jakten, men även kanske lite björn och skogsfågel. Vi får se vad Dido plockar fram ur skogarna. Vi önskar dem lycka till.
Lite senare på kvällen fick mamma Blizz åka hem till matte Katarina igen. Det har varit en lång tid för Katarina att inte ha sin älskade Blizz hemma, över 10 veckor. Men nu har de massor av tid tillsammans igen. Återuppbyggnadsträningen började för ett antal veckor sedan, men det kommer nog dröja ett tag till innan Blizz är tillbaka i sin gamla träningsform. Tills dess får jakten ske utifrån dagsformen.
Web-Inger


Trygg i Mikael och Linns famn.

onsdag, 14 augusti
Så var de dags för första valpen av D-små att lämna oss för sitt nya hem och sin nya familj; Skogsgudinnans Dio. Från Halland kom Roland inflygandes över dagen. Vi hann med en snabb rundtur Boden-Luleå innan middag och återfärd mot sydligare nejder. Enligt plan kommer Dio få jaga gris i Skåne-Halland och älg och björn i Jämtland-Härjedalen. Vi önskar nu familjen Rundström lycka till med Dio, även av oss kallad "Lilleman".
Web-Inger


Dags att åka hem!

måndag, 12 augusti
Så var det dags för veterinärbesiktning, chipmärkning och vaccination. Det gick bra och alla valpar passerade med godkänt resultat. Visst gjorde det ju lite ont att få det där stora chipet instucket under nackskinnet, men med lite godis så kom D-små snabbt på andra tankar.
Nu är det inte många dar kvar innan de får flytta till sina nya hem runt om i Sverige.
Web-Inger

 
Kontroll av chipnumret på Divo.                                    Dido låter sig undersökas.


Jodå, allt låter bra även på Dendu!

onsdag, 7 augusti
Nu är det bara 1 vecka kvar innan valparna flyttar till sina nya hem. Det kommer att bli både skönt och tråkigt. Det är en mycket mysig valpkull och det ska bli spännande att följa dem framöver. De ser exteriört mycket tilltalande ut, de är framåt och har stor kamplust. Hoppas att denna kan användas på rätt sätt och i lagom dos.
Web-Inger

tisdag, 6 augusti
"
Vad är det för spännande i den där påsen då?" Katarina kom förbi med lite björnpäls och björnblod idag. Vi lät valparna nosa på det en efter en. Kul att beskåda reaktionerna. Tikarna nosade ingående och analyserade verkligen doften noga. Hanarna skulle bara kampa med plastpåsen. Men ingen visade någon negativ reaktion. Vi får väl se framöver om någon av dem kommer att möte på nalle i skogen och vad som då händer.
Web-Inger

lördag, 3 augusti
Först är det valplådan. Sen blir den för liten. Då öppnar vi upp till hela rummet. Sen blir även det för litet. Då öppnar vi upp så att valparna får valprum, tvättstuga samt uteplats. Det brukar de klara sig med ett tag.
Men nu började även det utrymmet bli för litet. Då var det dags att släppa ut dem i vår stora fina hundhage. Det är lika spännande varje gång, ungefär som att titta på kalvar på grönbete. Men inte så lätt att fota för de är ju överallt. Samtidigt! Men gissa om de sov gott efteråt.
Web-Inger


"Vänta på mig, mamma!"


Skogsgudinnans Dido i full fart framåt.                        Wow! Alla fem på samma bild.

tisdag, 30 juli,
Länge har han väntat på att få träffa valparna men idag skulle det ske. Jeppe kom upp från Åre, över dagen, enkom för att få välja sin efterlängtade valp. Valet föll på Skogsgudinnans Divo. Nu är det bara hem och förbereda sig inför 12-13 år med laika i familjen. Om 2 veckor flyttar Divo till Åre!
Web-Inger


Jeppe med sin nya valp: Skogsgudinnans Divo.

lördag, 27 juli
Förutom människobesökare så låter vi valparna träffa resten av vår hundflock. Under kontrollerad former. Skogsgudinnans Akka är fantastisk med valpar, en riktig lektant. Det är helt underbart att få beskåda deras lek. Här följer lite bilder.
Web-Inger

     
"Jag har henne!", säger Dendu.                                   Följa John.


Akka slänger sig glatt på rygg så att valparna får busa av sig.

onsdag, 24 juli
Så har D-små hunnit bli 5 veckor gamla. Nu har vi kommit in i "tonsill-perioden", dvs. när allt man ser är stora öppna munnar där man tydligt kan inspektera tonsillerna, munnar som omgående vill ha något att bita på. Kamplusten är det då inge´fel på! Och morgonpigga är de också! Upp 03.30 för att rusa ut och jaga mina pyjamasben med sina små huggtänder. Sen går jag medelst en viss hasande gång runt och försöker få loss dem från mina byxben samtidigt som jag försöker städa upp efter dem. Efter ca 45-50 min börjar batterierna ta slut och de somnar igen. Frågan är bara om jag kommer att somna om?
Men söta är de! Här kommer lite bilder så att ni kan se för er själva.
Web-Inger

   
Skogsgudinnans Divo                                                Skogsgudinnans Dio

 
Skogsgudinnans Dalvi                                                Skogsgudinnans Dendu

   
Skogsgudinnans Dido                                                    Dogglo. En perfekt hundkoja!

lördag, 20 juli
"
Fort är det gjort! ", som det heter. Märkte igår kväll att Dido var lite låg. Sov mycket och var inte direkt framme först när maten serverades. Även idag har hon varit lite låg på förmiddagen. På eftermiddagen hade hon diarré och började kräkas. Inom någon timme var hon helt utslagen. Tryckte på tandköttet: ingen färg. Vätskebrist! Nu började även jag bli orolig! Eftersom hon kräktes så kunde vi inte få i henne ProKolin utan vätska måste tillföras på annat sätt. Ringde mina goda vänner Sanna och Lars Steinwall, leg.djursjukskötare respektive leg.veterinär. Med deras hjälp injicerades NaCl (koksalt) subcutant (under huden i nacken). Lilla Dido låg som en degklump i Maj-Britts famn hela tiden. Efter första dosen återfick hon lite tonus. En timme senare, vid andra dosen, reagerade hon med att visa lite smärta vid nålsticken. Sen piggnade hon på sig och en tredje dos behövdes inte ges. Pust! Faran var över.
Men jag slänger en tanke till de uppfödare som inte har den medicinska kunskapen, eller erfarenheten, eller som bor långt ifrån en veterinär som kan hjälpa till. Då hade lilla Dido varit död nu. Bara pga. någon liten bacillusk som orsakat diarré och kräkningar som lite koksalt enkelt kunde bota. Ja, fort är det gjort!!
Web-Inger

fredag, 19 juli
Valparna har nu hunnit bli drygt 4 veckor gamla. Utvecklingen går i rasande fart och det händer massor bara från dag till dag. Förra gången jag skrev här hade de precis tagit sig ut ur valplådan och tultade runt i valprummet. Ganska snart utökades deras utrymme till 2 rum och uteplats. Potträningen har därmed inletts. Så fort de vaknar efter en sovstund kallar vi glatt ut dem till gräsmattan. D-små kommer rusande, halvsovande, och när de kommer ut så kommer de på att de kanske måste kissa. Det gör att städningen inne blir lite enklare. Efter uppvaknande och toalettbestyr blir det bus och lek. Blizz går lugnt och tydligt in och sätter stopp om leken blir för våldsam. Själv sitter jag timme efter timme på trappen och bara njuter av att se på dem. Det är en ynnest att få beskåda deras utveckling. Deras personlighet börjar nu även visa sig mer och mer vilket är hur spännande som helst. Inte sällan får jag besök i knät. Det slutar ofta med att en, eller två, eller tre, somnar i min famn. Ljuvligt!
Denna kull är mycket balanserad och social. Deras nya ägare kommer att få många mysiga stunder tillsammans med sin valp/hund från D-kullen, det är jag helt övertygad om. Nu gäller det bara att försöka para ihop rätt valp med rätt förare. Hm. Inte alldeles enkelt.
Web-Inger

fredag, 12 juli
Det blev Dio! Som tog sig först ut ur valplådan alltså. Liten men naggande god är han! Med en bestämd vilja, och kraft i frambenen, hävde han sig ut. Igår kämpade Dalvi frenetiskt med den höga kanten och jag trodde faktiskt att hon skulle fixa det, men hon fick aldrig till det där med att få upp ena bakbenet på kanten. Men snart kommer även de andra på det och då är lugnet passé.
Web-Inger


Dio vilar ut efter prestationen att vara först över valplådekanten.

onsdag, 10 juli
Huset har nu öppnat och några vänner och bekanta har redan vågat sig hit. "Åhhh-faktorn" är hög, men så är det ju. Alla valpar är ju söta.
Och så lite nya bilder, denna gång av porträttkaraktär. Varsågoda! Skogsgudinnans D-kull, 3 veckor gamla.
Web-Inger

 
Skogsgudinnans Dalvi                                               Skogsgudinnans Dendu

 
Skogsgudinnans Dido                                                   Skogsgudinnans Dio


Skogsgudinnans Divo

tisdag, 9 juli
Imorgon blir valparna 3 veckor. Det betyder att huset kan åter öppnas för våra vänner. Det har varit lite tyst och tomt här under en tid, förutom valparna och Katarina förstås.
Och valparna de växer och frodas. Blizz har gott om mjölk och D-små förser sig väl. Det är nu full fart i valplådan och vi väntar på att den förste skall ta sig ut över kanten. Dendu har varit på väg ett antal gånger, och fler med henne. Men ännu har ingen lyckats. Vem blir den förste?
Web-Inger

onsdag, 3 juli
Nu har D-små hunnit bli 2 veckor gamla. Vikten har tredubblats och de väger mellan 1326-1673 gram. De tar alla stapplande steg och börjar även söka varandra/socialisera. Alla har öppnat ögonen, om än bara som små springor och vi kan nu äntligen möta deras blickar. De har även börjat hitta positionen sittande, vilken de tränar flitigt på.
Blizz har styrt in valparna på mat- och sovtider, så vi kan börja gå kortare promenader med henne. Igår tog hon en egen liten motionsrunda då en fullvuxen mård hade förvillat sig in i hundarnas rasthage där Blizz och jag rumsterade för fullt. Stor var den! Jag trodde först att det var grannens katt, tills den passerade mig på 2-3 meters avstånd. Det blev en rejäl löprunda för mården och Blizz. Området är ju väl inhägnat! Den lät nästan som en gris när den sprang. Eller så hade den en släng av ansträngningsutlöst astma. Jag trodde att Blizz skulle klippa den för hon var nästan ikapp, men en lång, tung dräktighet och två veckor liggande i valplådan är kanske inte den bästa uppladdningen inför en mårdjakt i hagen. Mården hittade till slut ett hål under stängslet och slapp igenom. Tur för den! Och tur att de andra laikorna inte var ute, för mården är ju inte lovlig förrän 1 september...
Web-Inger

måndag, 1 juli
Tiden går fort och valparna är snart 2 veckor gamla. De har ännu inte öppnat sin ögon, men det borde ske när som helst. Igår tog Dalvi några stapplande steg med frambenen och på kvällen följde även bakbenen med. Idag stapplar alla på. Men kroppen är ännu lite tyngre än vad benen orkar med så de trillar omkull efter några steg. Men skam den som ger sig!
Vi är nu klara med namnen. Tikarna heter Dendu, Dalvi, Dido och hanarna Dio och Divo.
Det har efterfrågats bilder på D-små, så här kommer några.
Web-Inger

   
Matstund. Fr vä: Dendu, Dio, Davli, Divo, Dido.             Dido, Dendu och Divo äter.

   
Hands up för Dalvi och Divo.                                       Dido tar en nap.

   
Dendu har somnat på Dido.                                         Dalvi sover.

 
Mamma Blizz och Dendu.                                             Onni tar vakten så att kullen kan sova lugnt.

tisdag, 25 juni
Valparna är nu 6 dagar och växer så att det knakar. De har snart fördubblat sin vikt. Deras namn är nästan klara och kommer att publiceras inom kort. Mamma Blizz sköter om dem på bästa sätt. Personligen tycker jag att det är jättespännande att bara sitta och titta på Blizz och valparnas beteende. Jag får skåda så mycket urhundsbeteenden som är bortavlat i de flesta andra raser och allt förstår jag inte än. Blizz är även mycket tillåtande till våra hundar. Hon bjuder in dem att titta på valparna på ett helt underbart sätt. Blizz trygghet och lugn slutar aldrig att fascinera mig!
Web-Inger

onsdag, 19 juni
Så har D-små gjort sin ankomst. Efter 1½ dygns förvärkar fick Blizz äntligen sätta igång med sitt förlossningsarbete. Första valpen fastnade med huvudet och jag fick dra ut den. Därefter kom de i rask takt. Fem till antalet är de; 3 tikar och 2 hanar. Två är svarta (en hane, en tik) och de övriga tre är viltfärgade. Alla mår bra, både valpar och mamma Blizz.
Web-Inger

 
Första tiken har anlänt.


Och där är ju nästa, en hane! Fortfarande i sin fostersäck.


Ja, då var alla fem ute då. Lite vilsna, men ute.


Matdags! Alla på plats.

 
Maten kan även serveras sittande.     
 

Sen en sovstund över mammas ben. Zzzzzz....

tisdag, 18 juni
Det börjar bli lite tungt nu. Är det inte dags snart? Fast att få ligga i soffan så här är ju inte heller fy skam!
Web-Inger

fredag, 14 juni
Liten mysstund med matte Katarina ute på altanen. Hur länge är det egentligen kvar?
Web-Inger

tisdag, 11 juni
Andra herpes-vaccinationen. Check!
Avmaskningsmedel. Check!
Vikt: 29 kg (mot 23 kg i normala fall). + 6 kg!
Temp: 37,9 grader.
Då är det bara att sätta sig ner och låta dagarna gå. Drygt en veckan kvar till beräknad nedkomst. Spänningen stiger. Nu har vi 5 tikar hemma och allt är lugnt och fint. Blizz har anpassat sig mycket väl till vår flock. Helt otroligt måste jag säga. Men Blizz är ju lugnet själv och sprider även lugn och trygghet omkring sig. Vilken härlig hund hon är!
Web-Inger

 
Magen börjar bli tung nu!                                             Blizz och Katarina testar valplådan.

söndag, 2 juni
Vi börjar med att gratulera J Skogsgudinnans Arca som idag blev BIR och BIS-1 vid Norrbottens älghundsutställning i Luleå. Det är inte var dag som en laika vinner över jämthundar och gråhundar på en älghundsutställning!
Sen fick vi även vara förbi Blizz och se hur hon och puppisarna i magen mår. Jodå, där växer det så det knakar. Katarina gissar 6 valpar, jag gissar 8 och Maj-Britt drog till med 11. Fast hon ändrade sig sedan till 5-6 eller 7. Ja, snart får vi se. Det är ju ännu några veckor kvar.
Web-Inger


J Skogsgudinnans Arca BIS-1 i Luleå. Visad av lillmatte Fanny Wiss.

 
Blizz ligger och flämtar i solen.


Och magen den växer och växer.

lördag, 1 juni
Nu har vi haft högsommarväder i 2 veckor, så då borde vattnet vara badbart. Jag tog Onni och Raija med mig och åkte till Sanna för en simtur. Onni tyckte att det var helt underbart och ville knappt komma ur vattnet. Raija däremot var väl lite tveksam till att blöta ner pälsen, så där i onödan. Men till slut hakade även hon på. Fast nog tyckte hon att det var bäst på land. Framför allt när det fanns massor av höns och duvor däruppe. Och en katt. En hel del jaktbart, om man så säger. Så det var koppel/lina på hela tiden.
Web-Inger


Först simmar vi ut....


.. sen simmar vi tillbaka igen.

torsdag, 30 maj
Grattis Bacchus, Barro, Boris, Beyla & Blizz (B-kullen) på 5-års dagen!

tisdag, 28 maj
Grattis Alpha, Arca, Akela, Ayla och Akka (A-kullen) på 6-års dagen!

tisdag, 21 maj
"
En, två, tre, fyra... Det är ju valpar överallt!", sa veterinär Elisabeth Winther Hansen när hon undersökte Blizz med ultraljud. Det blir alltså en D-kull till midsommar. Kul!
Web-Inger


Efter lite rakning av magen placeras ultraljudsproben över livmodern. Är det någon där?


Jodå, det är det! D-små! Emelie, Elisabeth och Katarina tittar intresserat på bilderna.

lördag, 18 maj
Plötsligt kom sommaren! Bara så där. Från ett par plusgrader så smällde det till och blev 22 grader varmt. Bladen på björkarna slog ut medan man tittade på. Skogen börjar torka upp och vi packade oss iväg för att träna viltspår. Det var Maj-Britt och jag med våra hundar, Katarina med Blizz, Monika med Woiz & Kåda samt Albin med Elda & Bente. Vilken dag vi fick! Hundarna, och vi, var lite ringrostiga i början men kom sen igång. Och med strålande väder, en härlig eld, goda vänner och många hundar så kan dagen inte bli annat än helt underbar!
Avslutade dagen hemma hos oss med att grilla lite rostbiff av älgkalv, rostade lite mandelpotatis och svalde ner det med ett glas gott rött vin. Vilken dag!
Web-Inger


Paus vid elden. Katarina, Maj-Britt och Albin i samspråk.

fredag, 17 maj
För 11 år sedan föddes Vänerbo O-kull. Jag fick förmånen att få köpa Vänerbo Onni, denna underbara schäfertik. Idag är det alltså hennes födelsedag. Det firar vi med älgkött och lagom med mys. Imorgon skall hon få spåra.
Web-Inger


Vänerbo Onni 11 år idag!

torsdag, 16 maj
"Ibland måste man ju ringa för att berätta om roliga saker!", sa Urban i andra änden. En björn hade varit synlig i skogen och Urban tog Crut och åkte dit. Spåret var då ca 4 timmar gammalt. Urban visste inte exakt var björnen hade gått, men det gjorde Crut. Han tog upp spåret direkt och tuffade iväg, så där lugnt och fint som bara han kan spåra. De följde spåret en bit innan husse valde att avbryta. Gissa om husse var nöjd! "Underbart!", sa jag. För visst är det kul även för en uppfödare när husse är nöjd. Det blir en spännande höst!
Web-Inger

lördag, 11 maj
Ibland gör vi hembesök för att se att "våra" valpar sköter sig. Denna gång var det Crut som fick besök. Jodå, han sköter sig! Matte som först inte var så överväldigad över att husse ville skaffa hund har nu blivit så förtjust i Crut, vilket ju inte är så konstigt. Han är en supermysig hund. Får se om Crut får följa med husse ut i skogen till hösten. "Tänk om han gör sig illa!", sa matte med glimten i ögat. Men en laika gör sig bäst i skogen.
Web-Inger

söndag, 21 april
Nu är det slutparat mellan Blizz och Hector så nu blir det en lång väntan innan vi vet om det blir några valpar till midsommar. Vi, och många med oss, håller tummarna. Med tanke på val av föräldrar så borde dessa valpar bli både väljagande, snygga och mentalt helt underbara. Men man kan aldrig veta, avel är avel...
Web-Inger

fredag, 19 april
Det har efterlysts lite bilder på Skogsgudinnans Blizz och hennes kavaljer Bjärvarnas Hector, så här kommer några på dem.
Web-Inger


En vacker profil har han, Bjärvarnas Hector.


På promenad med en riktigt mysig nallebjörn. Vilken kille han är!


En sann kavaljer som följer efter sin tjej i hagen.


Blizz gör lite lekinviter....


... men korrigerar även när det behövs. Och Hector han lyder så snällt. 

tisdag, 16 april
Första lyckade parningen mellan J Skogsgudinnans Blizz och SJ(lö)Ch SUCh Bjärvarnas Hector gjordes idag. Blizz och Hector trivs mycket bra ihop och även vi har blivit mycket förtjusta i Hector. Han är en stor förebild för sin ras; jagar utmärkt, lagom storlek, mycket fin exteriör och en fantastiskt trevlig mentalitet. Att para honom med en fin tik som Blizz känns mycket lovande. Vi lär väl para någon gång till innan den långa väntan börjar.
Web-Inger

onsdag, 10 april
Det är med stor sorg som vi tvingas meddela att Kätkes Milla, mamma  till A- och B-kullen, samt J Skogsgudinnans Bella idag har avlivats. Vi kommer för alltid att minnas dessa väljagande, snygga och trevliga tikar med värme och glädje. Tack för den tid vi fick ha tillsammans med er!
Web-Inger

 
Kätkes Milla, "Ronja"


Skogsgudinnans Bella

fredag, 5 april
Eftersom Blizz är så otroligt renlig av sig så är det svårt att veta när hon egentligen började löpa. Är hon på 10:e dagen eller har hon gått längre? Hon har börjat svullna, blodet har ljusnat och hanhundarna börjar bli intresserade av henne. Av den anledningen så tog vi idag ett progesteronprov på henne. Det visade sig ännu vara lågt, så det blir en lugn helg. Nya prov väntar till veckan.
Web-Inger

måndag, 1 april
Det är påsk och alla är ute i det vackra vårvintervädret. Så även Castor med familj. Visst ser det skönt ut?
Web-Inger


Castor vilar i vårsolens glans.

söndag, 31 mars
Eftersom det var så fint väder i helgen så var vi bara tvungna att ta en skidtur med hundarna både lördag och söndag, fast till olika platser. Monika med sina hundar hängde också med, så det blev en riktig hundutflykt! Mysigt!
Web-Inger


Från vänster ses Kåda, Raija, Monika, Woiz, Onni, Maj-Britt, Ceyla och Akka.


"Ja, klia just där!", verkar Raija tänka. Och Monika kliar.


Självklart skall det eldas när man ska fika, eller hur?!

fredag, 29 mars
Grattis Ceyla, Crut & Castor (C-kullen) på 2-års dagen!

onsdag, 27 mars
Länge har vi väntat och till slut började vadslagningen. När skall Blizz börja löpa? Men idag rätades frågetecknen ut då matte såg några bloddroppar på golvet. "Äntligen!", som Gert Fylking skulle ha sagt. (Ingen vann vadslagningen, men jag var i alla fall närmast!)
Web-Inger

lördag, 9 mars
Vi har besök av Unna över helgen. Laikorna får vara i hundgården medan Unna och jag tar en skotertur. Jag tänkte att Unna skulle få springa fritt, men hon tyckte att det var roligare att åka med på skotern. Så fick det bli. Snacka om miljötränad hund!
Web-Inger

 
"Ja, här sitter man ju bra!", tycks Unna säga. "Kör!"  


Ceyla och Raija vilar i hundgården medan Unna och jag drar iväg med skotern.

fredag, 8 mars
Läste i tidningen imorse om en trafikolycka i Kangos. Det visade sig vara Castors husse och lillmatte som frontalkrockat med en buss. Johan och dottern fick uppsöka sjukhus men klarade sig lyckligtvis väl, Johan med en skadad axel och dottern med splitterskador i ansiktet. Men livet är skört och kan fort vara över! Så var rädda om er alla därute!
Web-Inger

måndag, 4 mars
Fick en härligt filmsekvens per mail från Johan och Castor idag. Den visar Castor i dragspannet. Castor går nu i spannet både på 3-dagars turer med turister men även 5-mila turer över dagen. Ja, nåt ska man ju göra när jaktsäsongen är över! Heja, heja! Men som VIP slipper han bo ute i kenneln med de andra 100 draghundarna, utan bor inne med familjen. Till en laika är endast det bästa gott nog!
Web-Inger

måndag, 11 februari
Nu går vi alla här och väntar på Blizz. Men Blizz verkar inte fatta något, hon lever sitt vanliga liv och verkar inte alls bry sig i att vi vakar över henne som hökar. Telefonsamtal, sms och chattar går mellan oss dagligen. Vad det hela handlar om är en fråga: Har Blizz börjat löpa? Helt klart så har spänningen stigit, löptiden borde närma sig nu. Har funderat på att öppna en vadslagningsbyrå... Är det lagligt?
Jag lägger en slant på att löpet kommer i marsmånad!
Web-Maja


Skogsgudinnans Blizz.

fredag, 18 januari
Även denna jaktsäsong har man fått skjuta älg för Bacchus. Efter 1½ timmes arbete, med flera stopp, så fick Daniels pappa skjuta en älgkalv undan Bacchus. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
Web-Inger

lördag, 12 januari
En härlig, solig vinterdag. Då måste man ju bara ut och lufta hundarna!
Web-Inger

 
Men Onni, du står åt fel håll!


Så där ja! En härlig tur i vintersol!

torsdag, 10 januari
På kvällen, efter jobbet, är det lite mörkt men hundarna måste ju ändå ut en sväng efter en hel dag i hundgården. Maj-Britt sätter på sig pannlampan och drar iväg.
Web-Inger


Dragträning i vintermörker. En spännande upplevelse!