Avel och valpar

Parning genomförd mellan J Skogsgudinnans Castor och SVCh Tornspetsens Ronja.

Valpar väntas i mitten på mars 2024.


Uppdatering (2024-02-27): Efter ultraljudsundersökning kunde vi konstatera att det tyvärr inte blir några valpar denna gång. 

SE28710/2011 J Skogsgudinnans Castor

Castor är en äldre frisk och mentalt mycket stabil hane. Han är mycket klok i sitt arbete med älg och ställer dem oftast direkt på upptagsplatsen. Det är skjutet över 130 älgar undan honom genom åren, den första när han var drygt 1 år. Han har gått 1 jaktprov (85,5p). Han är utställd med certifikatkvalitet (Ck).
Castor är pappa till vår G-kull (2023).

SE16910/2020 SEVCH Tornspetsens Ronja  

Ronja är en liten pigg, lyhörd tik med mycket stor jaktlust, en riktig arbetsmaskin. Hon har ett bra och självständigt sök, fina upptag och uthållig i ståndsarbetet. Ronja är en mycket duktig spårhund (viltspårchampion). Hon är utställd med very good (V)
Ronja är mamma till vår G-kull (2023).

Vår avel

Vi som står bakom Skogsgudinnans kennel är Inger Jacobson och Maj-Britt Svartz. Kenneln bedriver en liten uppfödning av Östsibirisk laika, i familjär miljö. Alla avelsdjur används flitigt i praktisk jakt och är oftast även jakt- och/eller utställningsmeriterade.

Vår avelspolicy är att använda tikar och hanar som visat stor jaktbarhet, är mentalt stabila och som kommer från linjer med friska och sunda föräldrar och syskon.

Vårt avelsmål är att ta fram friska och mentalt stabila hundar ämnade för små- och storviltsjakt.

Valp från Skogsgudinnans kennel


Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK), Svenska Älghundsklubben (SÄK) och Svenska Laikaklubben.

 

Vi använder oss av SKK’s köpeavtal.

 När du köper valp av oss är valpen vid leverans;

  • Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
  • Dolda fel försäkrad (3 år)
  • Avmaskad (vid 3 och 7 veckors ålder)
  • Veterinärbesiktigad (inom 7 dagar före leverans)
  • ID-märkt (chip)
  • Vaccinerad (mot parvo och valpsjuka)

 

Vid leverans får du även med dig ett startpaket med foder, det foder som valpen har ätit hos oss (fn. Royal Canin). Du får även med dig en ”Bruksanvisning för valp”, dvs. lite goda råd från oss.

 

Vi rekommenderar våra valpköpare att liv- och veterinärvårdsförsäkra hunden.


För att främja avelsarbetet kring armbågs- och höftledsdysplasi (ED/HD) rekommenderar vi våra valpköpare att både armbågs- och höftledsröntga hunden då den uppnår 1½-2 års ålder. Skogsgudinnans kennel sponsrar därför våra valpköpare med del av kostnaden för detta (fn. 500:-), vilket utbetalas då SKK (eller motsvarande FCI-organisation i annat land) bedömt och registrerat röntgenresultatet.

 

För att främja avelsarbetet kring jaktliga egenskaper rekommenderar vi våra valpköpare att pröva dessa vid officiellt jaktprov. Skogsgudinnans kennel sponsrar därför våra valpköpare med del av kostnaden för detta (fn. 500:-), vilket utbetalas efter första jaktprovsstart.

Ägarna till de valpar från Skogsgudinnans kennel som uppnår titeln SJCh premieras med en ny valp från Skogsgudinnans kennel, en så kallad ”championvalp”.

 

Skogsgudinnans kennel månar om sina valpar även efter det att valpen har lämnat kenneln. Därför vill vi gärna att du som ägare till en Skogsgudinnans valp/hund meddelar oss om vad som händer i deras liv, roliga upptåg, jaktliga resultat m.m.

Vi vill gärna även bli informerade om hunden av någon anledning måste omplaceras eller avlivas.