Avel och valpar

Vår avel

Vi som står bakom Skogsgudinnans kennel är Inger Jacobson och Maj-Britt Svartz. Kenneln bedriver en liten uppfödning av Östsibirisk laika, i familjär miljö. Alla avelsdjur används flitigt i praktisk jakt och är oftast även jakt- och/eller utställningsmeriterade.

Vår avelspolicy är att använda tikar och hanar som visat stor jaktbarhet, är mentalt stabila och som kommer från linjer med friska och sunda föräldrar och syskon.

Vårt avelsmål är att ta fram friska och mentalt stabila hundar ämnade för små- och storviltsjakt.

Valp från Skogsgudinnans kennel


Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben (SKK), Svenska Älghundsklubben (SÄK) och Svenska Laikaklubben.

 

Vi använder oss av SKK’s köpeavtal.

 När du köper valp av oss är valpen vid leverans;

  • Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
  • Dolda fel försäkrad (3 år)
  • Avmaskad (vid 3 och 7 veckors ålder)
  • Veterinärbesiktigad (inom 7 dagar före leverans)
  • ID-märkt (chip)
  • Vaccinerad (mot parvo och valpsjuka)

 

Vid leverans får du även med dig ett startpaket med foder, det foder som valpen har ätit hos oss (fn. Royal Canin). Du får även med dig en ”Bruksanvisning för valp”, dvs. lite goda råd från oss.

 

Vi rekommenderar våra valpköpare att liv- och veterinärvårdsförsäkra hunden.


För att främja avelsarbetet kring armbågs- och höftledsdysplasi (ED/HD) rekommenderar vi våra valpköpare att både armbågs- och höftledsröntga hunden då den uppnår 1½-2 års ålder. Skogsgudinnans kennel sponsrar därför våra valpköpare med del av kostnaden för detta (fn. 500:-), vilket utbetalas då SKK (eller motsvarande FCI-organisation i annat land) bedömt och registrerat röntgenresultatet.

 

För att främja avelsarbetet kring jaktliga egenskaper rekommenderar vi våra valpköpare att pröva dessa vid officiellt jaktprov. Skogsgudinnans kennel sponsrar därför våra valpköpare med del av kostnaden för detta (fn. 500:-), vilket utbetalas efter första jaktprovsstart.

Ägarna till de valpar från Skogsgudinnans kennel som uppnår titeln SJCh premieras med en ny valp från Skogsgudinnans kennel, en så kallad ”championvalp”.

 

Skogsgudinnans kennel månar om sina valpar även efter det att valpen har lämnat kenneln. Därför vill vi gärna att du som ägare till en Skogsgudinnans valp/hund meddelar oss om vad som händer i deras liv, roliga upptåg, jaktliga resultat m.m.

Vi vill gärna även bli informerade om hunden av någon anledning måste omplaceras eller avlivas.